zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Poctivá chlebíčková veka nejen na silvestra
Autor: Milluji Poctivá chlebíčková veka nejen na silvestra

Poctivá chlebíčková veka nejen na silvestra

Hodnoceno: 5x
Chlebíčky na silvestra? Jasná věc. Podávat ale oblíbené pomazánky a plátky šunky na domácím pečivu? To je teprve paráda! Vyzkoušejte letos upéct tuto poctivou domácí veku zdobenou sezamovými semínky, věříme, že její vůni i chuti neodoláte.
nad 2 hodiny
1 ks porce

reklama

Postup

  1. Nejprve připravte tang zhong - do rendlíku nalijte mléko, vodu a mouku a pomocí metličky na středním stupni cca 2 minut zahřívejte, až vznikne taková hustá kaše.
  2. Nechte kaši zchladnout a zaktivujte droždí.
  3. Čerstvé droždí dejte do misky, zasypte 2 kávovými lžičkami cukru a 10 minut nechte být. Droždí se rozpustí.
  4. Pak už je čas na těsto. Mouky prosejte do hnětací mísy, přidejte tang zhong, droždí, mléko, máslo, olej a sůl.
  5. Zvolte nástavec typu hák a nechte na středním stupni zpracovat 10 minut těsto. To pak přendejte do uzavíratelné plastové mísy, kterou uzavřete a nechte těsto 1 hodinu kynout.
  6. Po hodině těsto rozválejte na pomoučené ploše do tvaru obdélníku a zamotejte, po strany jakoby zahněte a vytvarujte do obloučku.
  7. Veku nyní potřete rozšlehaným vejcem a posypte semínky.
  8. Nechte nyní 1 hodinu kynout.
  9. Troubu rozehřejte na 250 °C a naspod trouby dejte misku s vodou, ať vznikne pára.
  10. Prvních 5 minut pečte na 250 °C a poté ztlumte troubu na 180 °C a pečte dalších 30 minut. Pokud by se veka moc rychle pekla shora, zakryjte ji alobalem, ať se nespalí.
  11. Po upečení nechte 1 hodinu vychladnout a poté můžete krájet.
Příprava droždí a kaše tang zhong
Autor: Milluji Příprava droždí a kaše tang zhong
Zamotávání veky
Autor: Milluji Zamotávání veky
Chlebíčková veka před upečením
Autor: Milluji Chlebíčková veka před upečením

reklama

Milluji
Kateřina Jašková

Blog Milluji je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o všech radostech i nástrahách mateřství.

Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)