Zamotaný chléb s pestem z medvědího česneku s ovčím sýrem

Moje hodnocení
3x

Klasické pečivo potěší k snídani i svačině, ale co třeba takový ochucený chléb? Recept na tento zamotaný delikátní kousek s pestem z medvědího česneku a ovčího sýra je ztělesněním jarních chutí!

1 porce
60 minut

Suroviny

K dokončení

  • pesto z medvědího česneku 4 lžíce
  • ovčí sýr 150 g

Postup přípravy

  1. Do menší misky dejte 100 ml vlažné vody, 1 lžíci hladké mouky, cukr a rozdrobte droždí. Nechte vzejít kvásek.
  2. Do větší mísy dejte všechny ingredience potřebné na těsto a přidejte kvásek. Těsto důkladně propracujte, přikryjte čistou utěrku a nechte kynout alespoň 45 minut na teplém místě.
  3. Vykynuté těsto vyválejte na pomoučeném vále na obdelníkový plát. Pomažte pestem a zasypte sýrem nastrouhaným na jemném struhadle.
  4. Delší stranu stočte do rolády a pomocí nože rozřízněte napůl. Obě části spleťte do copu a stočte do dortové formy vyložené pečicím papírem. Nechte ještě 15 minut kynout.
  5. Troubu předehřejte na 170 °C, program horkovzduch.
  6. Chléb vložte do trouby a pečte dozlatova 40–45 minut. Po upečení nechte chléb vychladnout na mřížce.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty