reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Zamotaný chléb s pestem z medvědího česneku s ovčím sýrem
Autor: Kitchen Story Zamotaný chléb s pestem z medvědího česneku s ovčím sýrem

Zamotaný chléb s pestem z medvědího česneku s ovčím sýrem

Hodnoceno: 3x
Klasické pečivo potěší k snídani i svačině, ale co třeba takový ochucený chléb? Recept na tento zamotaný delikátní kousek s pestem z medvědího česneku a ovčího sýra je ztělesněním jarních chutí!
do 2 hodin

reklama

Suroviny

K dokončení:

reklama

Postup

  1. Do menší misky dejte 100 ml vlažné vody, 1 lžíci hladké mouky, cukr a rozdrobte droždí. Nechte vzejít kvásek.
  2. Do větší mísy dejte všechny ingredience potřebné na těsto a přidejte kvásek. Těsto důkladně propracujte, přikryjte čistou utěrku a nechte kynout alespoň 45 minut na teplém místě.
  3. Vykynuté těsto vyválejte na pomoučeném vále na obdelníkový plát. Pomažte pestem a zasypte sýrem nastrouhaným na jemném struhadle.
  4. Delší stranu stočte do rolády a pomocí nože rozřízněte napůl. Obě části spleťte do copu a stočte do dortové formy vyložené pečicím papírem. Nechte ještě 15 minut kynout.
  5. Troubu předehřejte na 170 °C, program horkovzduch.
  6. Chléb vložte do trouby a pečte dozlatova 40–45 minut. Po upečení nechte chléb vychladnout na mřížce.
Zamotaný chléb s pestem z medvědího česneku s ovčím sýrem
Autor: Kitchen Story Zamotaný chléb s pestem z medvědího česneku s ovčím sýrem

Kitchen story
Marika a Jiří Kučovi

… aneb manželé v kuchyni!

Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…

Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.

reklama

reklama