Zamotaný chléb s pestem z medvědího česneku s ovčím sýrem
Zdroj: Kitchen Story
Zamotaný chléb s pestem z medvědího česneku s ovčím sýrem
Zdroj:
Kitchen Story
Postup přípravy
-
Do menší misky dejte 100 ml vlažné vody, 1 lžíci hladké mouky, cukr a rozdrobte droždí. Nechte vzejít kvásek.
-
Do větší mísy dejte všechny ingredience potřebné na těsto a přidejte kvásek. Těsto důkladně propracujte, přikryjte čistou utěrku a nechte kynout alespoň 45 minut na teplém místě.
-
Vykynuté těsto vyválejte na pomoučeném vále na obdelníkový plát. Pomažte pestem a zasypte sýrem nastrouhaným na jemném struhadle.
-
Delší stranu stočte do rolády a pomocí nože rozřízněte napůl. Obě části spleťte do copu a stočte do dortové formy vyložené pečicím papírem. Nechte ještě 15 minut kynout.
-
Troubu předehřejte na 170 °C, program horkovzduch.
-
Chléb vložte do trouby a pečte dozlatova 40–45 minut. Po upečení nechte chléb vychladnout na mřížce.
Zamotaný chléb s pestem z medvědího česneku s ovčím sýrem 2
Zdroj: Kitchen Story
Zamotaný chléb s pestem z medvědího česneku s ovčím sýrem 2
Zdroj:
Kitchen Story