Suroviny
- hladká mouka 400 g
- droždí 25 g
- voda (vlažná ) 200 ml
- cukr 1/2 lžičky
- slunečnicový olej 50 ml
- sůl 1 lžička
Postup přípravy
- Do menší misky dejte 100 ml vlažné vody, 1 lžíci hladké mouky, cukr a rozdrobte droždí. Nechte vzejít kvásek.
- Do větší mísy dejte všechny ingredience potřebné na těsto a přidejte kvásek. Těsto důkladně propracujte, přikryjte čistou utěrku a nechte kynout alespoň 45 minut na teplém místě.
- Vykynuté těsto vyválejte na pomoučeném vále na obdelníkový plát. Pomažte pestem a zasypte sýrem nastrouhaným na jemném struhadle.
- Delší stranu stočte do rolády a pomocí nože rozřízněte napůl. Obě části spleťte do copu a stočte do dortové formy vyložené pečicím papírem. Nechte ještě 15 minut kynout.
- Troubu předehřejte na 170 °C, program horkovzduch.
- Chléb vložte do trouby a pečte dozlatova 40–45 minut. Po upečení nechte chléb vychladnout na mřížce.
Zamotaný chléb s pestem z medvědího česneku s ovčím sýrem 2 Zdroj: Kitchen Story