Těsto:
- hladká mouka 500 g
- sůl 1 lžička
- kypřicí prášek do pečiva 1/2 sáčku
- olej 1 lžíce
- droždí 20 g
- bílý jogurt 140 g
- mléko 250 ml
- olej (na smažení)
Na ozdobu:
Postup přípravy:
V misce smíchejte všechny suroviny na těsto a vypracujte hladké těsto, které se odděluje od stěn misky. Těsto přendejte na pracovní plochu, rozdělte na 8–10 dílů a každý rozválejte na kulatou placku.
Placky smažte v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
Slaninu opečte na pánvi dozlatova. Hotové langoše potřete zakysanou smetanou, posypte kostičkami slaniny, strouhaným sýrem a dozdobte bazalkou. Dle chuti osolte a opepřete.
Smažená lahůdka, která nesmí na vašem stole chybět? Poctivý řízek! Pusťte si náš videorecept s přesným postupem
Kompletní recept najdete ZDE: Smažený vepřový řízek