redakce Prima FRESH

Chlebové řezy caprese

Moje hodnocení
8x

Oblíbená chuťovka v italských barvách, to je kombinace rajčat, mozzarelly a bazalky, známa jako caprese. Když jí ustelete na vláčné, nadýchané chlebové peřince, vznikne krásné a voňavé jídlo pro celou rodinu i hezký kousek na párty. Na první pohled to může vypadat jako pizza, ale vtipným nakrájením před pečením a vyskládáním na plech vznikne velmi zajímavý útvar, který se pak snadno trhá na porce. Ruce vám utrhnou!

8 porcí
90 minut
italská

Těsto

Náplň

  • cibule (cibule, oloupaná a nakrájená na kolečka) 1 ks
  • máslo 2 lžíce
  • sušená rajčata (sušená rajčata, nakrájená nadrobno) 1 hrst
  • mozzarella (nastrouhaná mozzarella) 1/2 hrnku
  • bazalka (čerstvá bazalka, nasekaná) 1 hrst

Postup přípravy

  1. V míse promíchejte mouku, sůl a cukr. Droždí vsypte do vody a nechte 5 minut stát. pak vlijte polovinu vody s droždím k mouce, promíchejte a zvolna přimíchávejte zbylou vodu s droždím. K těstu zapracujte olivový olej.
  2. Na pracovní ploše poprášené moukou těsto hněťte, až bude hladké a pružné. Vraťte ho do mísy, přikryjte navlhčenou vyždímanou utěrkou a na teplém místě nechte asi hodinu kynout, až zdvojnásobí objem.
  3. Mezitím poduste cibuli na másle při mírné teplotě asi 20 až 30 minut, až zezlátne a zkaramelizuje. Chcete-li, oslaďte ji lžičkou cukru.
  4. Až těsto vykyne, vybouchejte ho v míse, pak ho na pracovní ploše rozválejte na obdélník asi 30 x 50 cm a ostrým nožem začistěte okraje.
  5. Těsto potřete nejprve zkaramelizovanou cibulí, pak posypte rajčaty, sýrem a bazalkou.
  6. Plát pak rozkrájejte na proužky, položte je na sebe a rozkrojte na kostky. Troubu předehřejte na 190 °C a plech nebo pekáč vyložte papírem na pečení. Kostky postavte na sebe a pak je položte na plech „na bok“. Klaďte je vedle sebe, až bude plech plný – kostky nebudou dosahovat až k okrajům, ale ještě vykynou. Formu přikryjte pečicím papírem a dejte na 20 minut stranou.
  7. Pak vložte do trouby a pečte 40 až 50 minut, až povrch zezlátne. Nechte 10 minut chladnout na plechu, pak vyndejte a předložte rodině nebo hostům.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty