Rýže:
- uvařená rýže 400 g
- sriracha omáčka 30 ml
- sójová omáčka 15 ml
- sezamový olej 15 ml
Salát:
- jarní cibulka 1 ks
- okurka 1 ks
- avokádo 1 ks
- edamame boby 200 g
- arašídy (nesolené) 100 g
Zálivka:
- arašídové máslo 50 g
- česnek 1 stroužek
- zázvor (čerstvý) 10 g
- sójová omáčka 20 ml
- sezamový olej 20 ml
- javorový sirup 10 ml
- limetková šťáva 1/2 plodu
Postup přípravy:
- Troubu předehřejte na 200 °C. Uvařenou rýži promíchejte se srirachou, sójovou omáčkou a sezamovým olejem. Poté ji rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 200 °C pečte 25 minut, dokud není hezky zlatavá.
- Než se upeče, připravte salát. Jarní cibulku očistěte a celou nakrájejte, cibulku najemno, nať na kolečka. Okurku podélně rozkrojte na čtvrtiny a poté nakrájejte na kousky. Avokádo očistěte a nakrájejte na kostky. Vše vložte do misky, přidejte edamame, arašídy a dobře promíchejte.
- Nyní připravte zálivku. Do mixéru vložte arašídové máslo, prolisovaný česnek a jemně pokrájený očištěný zázvor. Přilijte sójovou omáčku, sezamový olej, javorový sirup a limetkovou šťávu a vše dohladka umixujte. Jakmile je rýže hotová, přidejte ji do salátu, zalijte zálivkou a vše promíchejte.

Beze zbytku: Asijský salát s křupavou ochucenou rýží a arašídovým dresinkem Zdroj: Neplecha na plechu
Chcete ochutnat další jídlo z asijské kuchyně? Pusťte si tento videorecept
Kompletní recept najdete ZDE: Kuřecí kung-pao
Nebo si dejte na seznam další recepty, které připravíte beze zbytku: