Neplecha na plechu

Beze zbytku: Asijský salát s křupavou ochucenou rýží a arašídovým dresinkem

Moje hodnocení
0x

Vydejte se na cestu do Asie s tímto svěžím salátem, který je připravený v duchu „beze zbytku“. Snadno v něm totiž zužitkujete i zbylou rýži. Křupavé rýžové kousky dodají salátu perfektní texturu a arašídová zálivka se zázvorem a sójovou omáčkou zase asijský šmrnc. Rychlý, nápaditý a ideální pro lehký oběd nebo večeři!

4 porce
30 minut
asijská

Rýže:

Salát:

Zálivka:

Postup přípravy:

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Uvařenou rýži promíchejte se srirachou, sójovou omáčkou a sezamovým olejem. Poté ji rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 200 °C pečte 25 minut, dokud není hezky zlatavá.
  2. Než se upeče, připravte salát. Jarní cibulku očistěte a celou nakrájejte, cibulku najemno, nať na kolečka. Okurku podélně rozkrojte na čtvrtiny a poté nakrájejte na kousky. Avokádo očistěte a nakrájejte na kostky. Vše vložte do misky, přidejte edamame, arašídy a dobře promíchejte.
  3. Nyní připravte zálivku. Do mixéru vložte arašídové máslo, prolisovaný česnek a jemně pokrájený očištěný zázvor. Přilijte sójovou omáčku, sezamový olej, javorový sirup a limetkovou šťávu a vše dohladka umixujte. Jakmile je rýže hotová, přidejte ji do salátu, zalijte zálivkou a vše promíchejte.

Chcete ochutnat další jídlo z asijské kuchyně? Pusťte si tento videorecept

Kompletní recept najdete ZDE: Kuřecí kung-pao

Nebo si dejte na seznam další recepty, které připravíte beze zbytku:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Neplecha na plechu

Markéta a František Lorencovi Neplecha na plechu

Markéta a František jsou vášniví cestovatelé, jejichž zahraniční recepty můžete nalézt na blogu Neplecha na plechu, i ve velkoryse pojatých kuchařkách, které zároveň slouží jako cestovatelské deníky s tipy na výlety. Po narození syna se Markéta začala více věnovat i dětské stravě, kterou odráží nejen na sociálních sítích, ale i v jedné z „nepleších“ knih Snídaně a svačinky (nejen) pro děti.

Není divu, že v roce 2020 získali titul Absolutní vítěz Foodblogu roku a zároveň se stali vítězi v kategorii Inspirace z cest.


Přečtěte si také

Recepty