Zachraň jídlo

Beze zbytku: Sušenky z dužiny po odšťavnění s ovesnými vločkami a semínky

Moje hodnocení
5x

Pokud doma rádi děláte ovocné či zeleninové šťávy, zbývá vám spousta vylisované dužiny. Zachraňte cenné vitaminy a vlákninu, kterou obsahuje, a upečte z ní sušenky! Hýří všemi barvami a jejich přípravu zvládnou i malé děti.

25 porcí
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ve velké míse smíchejte ovesné vločky, mouku, cukr, skořici a slunečnicová semínka.
  2. Přidejte dužinu a olej a uhněťte kompaktní těsto.
  3. Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
  4. Z připravené hmoty odkrajujte lžící kousky, vyválejte z nich kuličky, skládejte je na plech a zploštěte dlaní do tvaru placiček.
  5. Pečte v předehřáté troubě 10-15 minut dozlatova.
PRIMA TIP: Slunečnicová semínka obměňte svými oblíbenými, třeba dýňovými, sezamovými nebo nasekanými ořechy. Zvyšují nutriční hodnotu sušenek a krásně v nich křupou.

Vyzkoušejte také recept na americké cookies s čokoládou podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zachraň jídlo


Přečtěte si také

Recepty