Pěna
- cizrna (aquafaba - nálev z 1 konzervy) 100–120 ml
- čokoláda na vaření (min. 50 % kakaa) 100 g
- sůl 1 špetka
Dle chuti
- vanilkový extrakt 1/2 lžičky
- chilli (sušené) 1 špetka
Postup přípravy
- Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě (po každých 30 vteřinách ji promíchejte). Přidejte špetku soli a vanilku a chilli podle chuti. Nechte vychladnout.
- Mezitím vyšlehejte nálev z cizrny na tuhý sníh, trvá to zhruba 10 minut.
- Do vyšlehaného sněhu opatrně zapracujte rozpuštěnou čokoládu. Rozdělte do skleniček a uložte na několik hodin nebo přes noc do lednice.
Vyzkoušejte i další dezert do skleničky – panna cotta s jahodovo-malinovým přelivem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE