Dochucení
- vejce
- kuřecí maso (z vývaru)
- sójová omáčka (nebo rybí omáčka)
- chilli olej
- sezamová semínka
- cibule (smažená)
- kimchi
Postup přípravy
- Rýži zalijte v hrnci vývarem, přidejte zázvor a vařte na středním stupni zhruba 30 minut, až vznikne hustá kaše. Občas promíchejte. Délka vaření a konzistence záleží na použité rýži –kulatozrnná se rozvaří více, basmati není tak krémová, jasmínová zůstává sypká.
- Pokud chcete kaši podávat s vejci, uvařte je ve vroucí vodě – 8 minut natvrdo, 3 minuty nahniličko. Zchlaďte je ve studené vodě a pak oloupejte.
- Používáte-li masový vývar, oberte kosti a maso natrhejte na kousky.
- Kaši dochuťte sójovou či rybí omáčkou. Jarní cibulku nasekejte nadrobno a posypte jí kaši. Zakápněte chilli olejem, posypte sezamem a smaženou cibulkou a podávejte s vejci či masem, případně kimči.
Vyzkoušejte také čínskou polévku Congee s kuřecím masem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Čínská rýžová polévka Congee podle Zdeňka Pohlreicha