Vaříme beze zbytku: Pečené chipsy z bramborových slupek
Zdroj: Vaříme beze zbytku
Vaříme beze zbytku: Pečené chipsy z bramborových slupek
Zdroj:
Vaříme beze zbytku
I bramborové slupky mohou výborně posloužit – jako křupavé voňavé chipsy, po kterých se jen zapráší. Můžete je osmažit ve vyšší vrstvě oleje nebo upéct v troubě, což je zdravější. Výsledek vás okouzlí tak či tak.
Postup přípravy
-
Slupky používejte pouze z odrhnutých, čistých brambor bez tmavých skvrn a zbytků klíčků. Namočte je na 30 minut do studené vody, aby se z nich vyplavily případné nečistoty a hlavně škrob. Díky tomu budou po upečení křupavé.
-
Troubu předehřejte na 190 °C. Slupky osušte papírovou či látkovou utěrkou a promíchejte v míse s dostatečným množstvím oleje. Podle chuti můžete do oleje přidat i sušený česnek, sušené bylinky, mletou papriku a chilli koření.
-
Plech vyložte pečicím papírem a rovnoměrně na něj rozložte slupky v jedné vrstvě. Pečte je v předehřáté troubě 15 minut dokřupava. Zkontrolujte je ale raději už po 10 minutách, aby se nespálily. Slupky můžete smažit i ve vyšší vrstvě oleje.
-
Osolte a ihned podávejte. Lupínky nesolte před pečením, nebyly by křupavé.
PRIMA TIP: Stejným způsobem můžete upéct i lupínky z mrkve, celeru, řepy a další kořenové zeleniny.
Vaříme beze zbytku: Pečené chipsy z bramborových slupek
Zdroj: Vaříme beze zbytku
Vaříme beze zbytku: Pečené chipsy z bramborových slupek
Zdroj:
Vaříme beze zbytku
Vyzkoušejte i další zeleninové lupínky