Suroviny
- těstoviny (zbylé, uvařené) 200 g
- vejce 6 ks
- strouhaný parmazán 80 g
- rajčatový protlak 15 g
- sušená rajčata (naložená v oleji) 3 ks
- hladkolistá petržel (nadrobno nasekaná) 4 lžíce
- mořská sůl
- chilli vločky
- extra virgin olivový olej
Postup přípravy
- Těstoviny dejte do mísy. Přidejte dvě vejce, strouhaný sýr, rajčatový protlak, rajčata nakrájená na kousky a petrželku. Důkladně promíchejte. Ochuťte je solí a chilli vločkami.
- V pánvi rozehřejte větší množství oleje (zhruba 4 lžíce) a postupně do něj vložte čtyři hnízda z těstovin. Osmažte je z obou stran dokřupava. Hnízda udržujte teplá.
- V jiné pánvi rozehřejte olej a ze zbývajících čtyř vajec připravte sázená vejce (volská oka).
- Hnízda z těstovin rozdělte na talíře a ke každému přidejte vejce a podle chuti salát. Ihned podávejte.
PRIMA TIP: Jako salát podávejte rukolu s rajčaty a hoblinkami parmazánu, ochucené olivovým olejem, solí a pepřem. Hodí se i mrkvový salát s olivami, arašídy a datlemi.
Ze zbylých uvařených těstovin můžete připravit také jednoduchý těstovinový salát podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Rychlý těstovinový salát