Suroviny
- těstoviny (zbylé, uvařené) 200 g
 - vejce 6 ks
 - strouhaný parmazán 80 g
 - rajčatový protlak 15 g
 - sušená rajčata (naložená v oleji) 3 ks
 - hladkolistá petržel (nadrobno nasekaná) 4 lžíce
 - mořská sůl
 - chilli vločky
 - extra virgin olivový olej
 
Postup přípravy
- Těstoviny dejte do mísy. Přidejte dvě vejce, strouhaný sýr, rajčatový protlak, rajčata nakrájená na kousky a petrželku. Důkladně promíchejte. Ochuťte je solí a chilli vločkami.
 - V pánvi rozehřejte větší množství oleje (zhruba 4 lžíce) a postupně do něj vložte čtyři hnízda z těstovin. Osmažte je z obou stran dokřupava. Hnízda udržujte teplá.
 - V jiné pánvi rozehřejte olej a ze zbývajících čtyř vajec připravte sázená vejce (volská oka).
 - Hnízda z těstovin rozdělte na talíře a ke každému přidejte vejce a podle chuti salát. Ihned podávejte.
 
PRIMA TIP: Jako salát podávejte rukolu s rajčaty a hoblinkami parmazánu, ochucené olivovým olejem, solí a pepřem. Hodí se i mrkvový salát s olivami, arašídy a datlemi.
Ze zbylých uvařených těstovin můžete připravit také jednoduchý těstovinový salát podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Rychlý těstovinový salát