návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Neodolatelné recepty na koláče a dezerty s křupavou drobenkou

Křupavý nekynutý koláč s borůvkami
Autor: ZÁSADNĚ ZDRAVĚ Křupavý nekynutý koláč s borůvkami
K létu patří voňavé ovocné koláče a určitě se shodneme, že ty nejlepší z nejlepších korunuje křupavá drobenka vonící máslem. Drobenka ale korunuje i klasické koláčky nebo hraje přímo hlavní roli u moučníku jménem crumble nebo, chcete-li, krambl.
04. 06. 2018

Základní drobenka je z mouky, cukru a másla a použití másla je v tomto případě klíčové, žádný jiný tuk totiž nemá tu úžasnou vůni. Do drobenky ale můžete přidat i mandle nebo ořechy, pro výraznější křupavost se používají i ovesné vločky, drobenku můžete dochutit kořením...

Ať už se chystáte péct koláč s rybízem, rebarborou, meruňkami, švestkami, či borůvkami, drobenka vždy dodá tu příjemnou křupavost a sladkost, která krásně sekunduje nakyslému ovoci.

A pokud se vám nechce do zadělávání těsta, můžete vyzkoušet jeden z receptů na crumble/krambl, což je vlastně pečené ovoce pokryté silnou vrstvou drobenky – v tomto případě se jednoduše vynechá těsto :)

Vyberte si z velké sbírky receptů a upečte si výborný koláč s drobenkou: