Drobenka:
- polohrubá mouka 200 g + na vysypání
- kypřicí prášek do pečiva 1/2 sáčku
- moučkový cukr 60 g
- máslo 100 g + na vymazání
Náplň:
- měkký tvaroh 500 g
- zakysaná smetana 200 g
- vejce 3 ks
- vanilkový cukr 1 sáček
- vanilkový pudinkový prášek 1 balíček
- směs ovoce (rybíz a borůvky) 150 g
Postup přípravy:
- Mouku prosejte s kypřicím práškem a moučkovým cukrem. Přidejte změklé máslo a vypracujte drobenku.
- Dortovou formu vymažte tukem a vysypte polohrubou moukou. Na dno a strany namačkejte asi polovinu drobenky.
- Tvaroh smíchejte se zakysanou smetanou, vejci, vanilkovým cukrem a pudinkovým práškem. Náplň nalijte na drobenku ve formě a na povrch rozložte obraný rybíz a borůvky. Pak navrstvěte zbylou drobenku.
- Pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 50 minut. Po upečení nechte vychladnout ve formě, pak formu sejměte. Před podáváním pocukrujte.
Podobný drobenkový koláč si můžete upéct i podle videoreceptu, máme ho tu pro vás!
Kompletní recept najdete ZDE: Borůvkový koláč s drobenkou
Nebo mrkněte na další rybízové recepty: