Suroviny
- rebarbora 400 g
 - cukr krupice 100 g
 
Těsto
- máslo 125 g
 - cukr krupice 125 g
 - vejce 3 ks
 - hladká mouka 160 g
 - tučný tvaroh 50 g
 - mléko 20 ml
 
Drobenka
- cukr krupice 60 g
 - hladká mouka 125 g
 - máslo 95 g
 - drcené mandle 60 g
 - sůl špetka
 
    
    
Postup přípravy
- Nejprve odkrojte oba konce rebarbory a pak ji dobře opláchněte. Poté rebarboru oloupejte a nakrájejte na 2cm špalíky a posypte 100 g cukru. Nechte 30 minut odstát.
 - Při přípravě těsta nejprve utřete máslo s cukrem a pak pomalu vmíchejte vajíčka v pokojové teplotě. Přidejte mouku a nakonec tvaroh s mlékem. Vše dobře promíchejte.
 - Pro drobenku přesejte mouku, přidejte povolené máslo a rukama dobře propracujte. Pak přisypte cukr, mandle a špetku soli. Dobře propracujte.
 - Vymažte dortovou formu a dno vyložte pečicím papírem. Poté nalijte těsto a dobře rozprostřete. Pak přidejte rebarboru a nakonec zasypte drobenkou. Formu zakryjte alobalem.
 - Vložte do vyhřáté trouby na 180 °C a pečte hodinu a půl.
 - Podávejte teplé s velkou lžící tvarohu.
 
PRIMA TIP: Není tvaroh jako tvaroh. Pro jedinečnou chuť a konzistenci se přimlouváme za loňského vítěze Regionální potraviny v Plzeňském kraji – Tvaroh tučný od Václava Duba – Mlékárna Boubín. Vyrábějí ho ručně z plnotučného kravského mléka, díky čemuž je lákavě našlehaný a úžasně jemný. Proto se hodí nejen do těsta, ale i na krémy, pomazánky nebo jen tak.