zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Kynutý meruňkový koláč s drobenkou jako od babičky
Autor: Milluji Kynutý meruňkový koláč s drobenkou jako od babičky

Kynutý meruňkový koláč s drobenkou jako od babičky

Hodnoceno: 3x
Meruňkové hody mohou pokračovat! Pokud jste letos ještě neupekli pořádný drobenkový koláč, můžete to teď změnit. Zkuste tento klasický kynutý, tradiční jako od babičky. Už se vám sbíhají sliny? Nedivíme se!
do 2 hodin

reklama

Suroviny

Drobenka:

Postup

  1. Všechny ingredience z lednice musí mít pokojovou teplotu!
  2. Nejprve zaktivujte droždí – rozdrobte jej do misky a posypte trochou cukru. Droždí by se mělo rozpustit.
  3. Do mísy od robota nyní prosejte mouku, přidejte mléko, cukr, sůl, vejce a žloutek a zaktivované droždí.
  4. Zvolte nástavec typu hák a nechte robota zpracovat těsto. Bude trochu tekutější, ale vůbec se toho nelekejte.
  5. Těsto přendejte do uzavíratelné plastové mísy na kynutí a nechte ho 1 hodinu kynout.
  6. Meruňky omyjte, rozpulte a vyjměte pecky.
  7. Ze studeného másla, hrubé mouky a cukru zpracujte rukama drobenku.
  8. Troubu rozehřejte na 210 °C s horkovzduchem.
  9. Keramickou formu na koláč vymažte máslem a vysypte hladkou moukou.
  10. Nyní do formy nalijte těsto. Na těsto vyskládejte meruňky a nakonec posypte drobenkou.
  11. Koláč dejte nyní do vyhřáté trouby a pečte 20 minut.
  12. Po upečení nechte cca 1 hodinu chladnout. Poté servírujte.
Kynutý meruňkový koláč s drobenkou jako od babičky
Autor: Milluji Kynutý meruňkový koláč s drobenkou jako od babičky

reklama

Milluji
Kateřina Jašková

Blog Milluji je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o všech radostech i nástrahách mateřství.

Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)