Suroviny
Postup přípravy:
- Máslem vymažte zavařovací sklenice a na dno v jedné vrstvě rozložte plátky loupáku, které zakápněte rumem.
- Jablka promíchejte se dvěma lžícemi cukru a skořicí a část navršte na loupák. Tvaroh promíchejte se zbylým cukrem a vanilkovým extraktem a také část přidejte na jablka.
- Potom vše ještě jednou zopakujte, loupák, jablečnou a tvarohovou vrstvu. Nakonec nahoru přidejte plátky loupáku, zakápněte rumem a trochou másla a pečte v troubě na 180 °C asi 20 minut, aby vrchní vrstva zezlátla.
- Žemlovku podávejte ještě vlažnou se zmrzlinou. Pokud vám stihne vychladnout, přihřejte si ji v troubě nebo mikrovlnce, stojí to za to.
A nebo můžete připravit žemlovku klasickým způsobem podle videoreceptu!
Kompletní recept najdete ZDE: Žemlovka s jablky a tvarohem
Stále vám recepty nestačí? Mrkněte sem: