S vášní pro jídlo

Žemlovka ve sklenici - originální dezert s klasickou chutí

Moje hodnocení
0x

Připravte si tradiční žemlovku v moderním pojetí – servírovanou ve sklenici. Tento dezert kombinuje vrstvy šťavnatých jablek se skořicí, jemného tvarohu a plátků loupáku zakápnutých rumem. Ideální jako originální sladká tečka po večeři. Pro dokonalý zážitek podávejte žemlovku vlažnou s kopečkem zmrzliny.

3 porce
45 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Máslem vymažte zavařovací sklenice a na dno v jedné vrstvě rozložte plátky loupáku, které zakápněte rumem.
  2. Jablka promíchejte se dvěma lžícemi cukru a skořicí a část navršte na loupák. Tvaroh promíchejte se zbylým cukrem a vanilkovým extraktem a také část přidejte na jablka.
  3. Potom vše ještě jednou zopakujte, loupák, jablečnou a tvarohovou vrstvu. Nakonec nahoru přidejte plátky loupáku, zakápněte rumem a trochou másla a pečte v troubě na 180 °C asi 20 minut, aby vrchní vrstva zezlátla.
  4. Žemlovku podávejte ještě vlažnou se zmrzlinou. Pokud vám stihne vychladnout, přihřejte si ji v troubě nebo mikrovlnce, stojí to za to.

A nebo můžete připravit žemlovku klasickým způsobem podle videoreceptu!

Kompletní recept najdete ZDE: Žemlovka s jablky a tvarohem

Stále vám recepty nestačí? Mrkněte sem:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty