Suroviny
- rohlík 5 ks
- banán 5 ks
- sušené rozinky naložené v rumu 100 g
- smetana (30%) 450 ml
- cukr 80 g
- vejce 5 ks
- sůl 1 špetka
- vanilkový extrakt 1 lžička
- máslo (na vymazání formy)
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 170 oC. Pokud jste si rozinky nenamočili předem, je nejvyšší čas to udělat. Lepší je ale vzpomenout si včas, aby se namáčely několik hodin.
- Zapékací mísu vymažte máslem. Prošlehejte čtyři žloutky, jedno celé vajíčko, vanilkový extrakt, sůl, 50 g cukru a nakonec přimíchejte smetanu.
- Nakrájejte rohlíky a banány na plátky, promíchejte s rozinkami a vše přendejte do zapékací mísy.
- Zalijte smetanovou směsí a dejte asi na 20–30 minut péct.
- Bílky ušlehejte do polotuha a postupně přidávejte zbytek cukru.Ušlehaný tuhý sníh přidejte před koncem pečení na žemlovku a ještě krátce zapečte.