Suroviny:
- vepřová pečeně 600 g
- sůl (podle chuti)
- pepř (mletý; podle chuti)
- sádlo 2 lžíce
- cibule (bílá) 2 ks
- červená cibule 2 ks
- česnek 4 stroužky
- ementál 200 g
- masový vývar 200 ml
- máslo 50 g
- jarní cibulka (na posypání) 2 natě
Postup přípravy:
Čtyři plátky masa naklepejte, osolte a opepřete z obou stran. Řízky opečte na rozpáleném sádle z každé strany asi 3 minuty a poté je přendejte do pekáčku.
Cibuli nakrájejte na měsíčky, česnek na plátky. Ve výpeku po mase orestujte cibuli i česnek a poté je přidejte k masu. Pečte ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 15 minut.
Ementál nastrouhejte najemno, posypte jím zapečené maso, přilijte vývar a vše znovu zapečte ještě 8 minut při 170 °C.
Nakonec do šťávy vmíchejte máslo, maso posypte nakrájenou jarní cibulkou a podávejte například s čerstvým pečivem.
Další tip na oběd z vepřového? Stačí si pustit náš videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Vepřová panenka v pepřové omáčce