Suroviny
- kuřecí prsa 600 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- polotvrdý sýr (např. eidam, gouda, ementál...) 150 g
- vejce 2 ks
- solamyl 2 lžíce
- dijonská hořčice 1 lžíce
- majonéza 2 lžíce
- cibule 1/2 ks
- česnek 3 stroužky
- mletá sladká paprika 1/2 lžičky
- brambory 800 g
- máslo 150 g
- plnotučné mléko 200 ml
- rostlinný olej (na smažení)

Postup přípravy
- Naklepejte maso, osolte ho a opepřete. V misce smíchejte nastrouhaný sýr s vejci, solamylem, hořčicí, majonézou, najemno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, solí a sladkou paprikou. Do připraveného těstíčka naložte řízky a nechte je marinovat alespoň 60 minut.
- Mezitím uvařte brambory v osolené vodě doměkka, sceďte je, rozmačkejte štouchadlem a přidejte máslo. Poté za stálého přidávání horkého mléka brambory rozmixujte na jemnou kaši a podle chuti dosolte.
- Marinované řízky smažte pozvolna na rozpáleném oleji dozlatova. Přebytečný tuk z hotových řízků odsajte papírovými utěrkami. Podávejte s bramborovou kaší a doplňte například rajčatovým salátem s cibulkou.

Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku s hedvábnou bramborovou kaší Zdroj: Kulinární studio Mafra MEDIA / Imagefood BM / Profimedia
Jako přílohu připravte rajčatový salát s cibulkou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Rajčatový salát s červenou cibulkou