Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku s hedvábnou bramborovou kaší – oblíbená klasika v novém kabátku

Moje hodnocení
5x

Řízky patří dlouhodobě k nejoblíbenějším jídlům na českých stolech. Lásku k nim si budujeme už od dětství, dalo by se říct, že ji máme v genech :). Pravdou ale je, že příprava hromady řízků obalených v trojobalu není extra rychlá, takže pro všední den tu máme skvělou alternativu. Křupavé sýrové těstíčko u strávníků zcela jistě zaboduje.

4 porce
45 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Naklepejte maso, osolte ho a opepřete. V misce smíchejte nastrouhaný sýr s vejci, solamylem, hořčicí, majonézou, najemno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, solí a sladkou paprikou. Do připraveného těstíčka naložte řízky a nechte je marinovat alespoň 60 minut.
  2. Mezitím uvařte brambory v osolené vodě doměkka, sceďte je, rozmačkejte štouchadlem a přidejte máslo. Poté za stálého přidávání horkého mléka brambory rozmixujte na jemnou kaši a podle chuti dosolte.
  3. Marinované řízky smažte pozvolna na rozpáleném oleji dozlatova. Přebytečný tuk z hotových řízků odsajte papírovými utěrkami. Podávejte s bramborovou kaší a doplňte například rajčatovým salátem s cibulkou.

Jako přílohu připravte rajčatový salát s cibulkou podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Rajčatový salát s červenou cibulkou

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty