Těstíčko
Řízky
- uzené tofu (např. Lunter) 2 ks
- hořčice 3 lžíce
- sójová omáčka 4 lžíce
- uzená paprika 1 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- bylinky
- cizrnová mouka 115 g
- strouhanka (nebo panko strouhanka nebo drcené cornflakes na obalení)
- řepkový olej (na smažení)
Postup přípravy
- V misce promíchejte hladkou mouku s vodou, granulovaným česnekem a solí, až vznikne hladké polotekuté těstíčko.
- Nahrubo nakrájené uzené tofu v mixéru rozmixujte s hořčicí a sójovou omáčkou. Přidejte sůl, uzenou papriku, mix bylinek a čerstvě namletý pepř. Důkladně utřete, aby se chutě propojily.
- Přidejte mouku a opět důkladně promíchejte, podle potřeby lze přidat více mouky.
- Z připravené hmoty tvarujte placky, které nejprve obalte v těstíčku a poté ve strouhance nebo drcených cornflakes. Skvěle funguje také panko strouhanka, která je extra křupavá.
- Smažte na oleji z obou stran dozlatova. Případně můžete řízky ještě dát zapéct do horkovzdušné fritézy (na 8 minut) či trouby (na cca 15 minut) pro extra křupavý efekt.
Vyzkoušejte také tofu s květákem a shiitake houbami podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Tofu s květákem a houbami shiitake