Osobní vinotéka

Kuřecí stehenní řízky tandoori s tzatziki, salátem z cizrny a pita chlebem

Moje hodnocení
12x

Stehenní řízky obsahují více tuku a díky tomu si zachovají šťavnatost. O výraznou chuť se postará jogurtová marináda s indickým kořením. Podávejte s výborným salátem z cizrny a osvěžující omáčkou tzatziki. Perfektní letní oběd, který spojuje různé světové kuchyně.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Kuřecí stehenní řízky očistěte od chrupavek a šlach. Ve větší míse rozmíchejte 100 g jogurtu, koření tandoori masala a sůl. Do rozmíchané směsi přidejte očištěné a podélně rozpůlené kuřecí řízky, dobře promíchejte a pod potravinovou fólií nechte do druhého dne v chladničce marinovat.
  2. Zbylý jogurt pak nechte vykapat a přimíchejte do něj nastrouhanou okurku bez semínek, osolte a opepřete.
  3. Cizrnu sceďte, papriky a červenou cibulku nakrájejte na nudličky a zprudka opečte na rozpáleném oleji. Ke konci pečení přidejte stroužky rozdrceného česneku a cizrnu, římský kmín, vinný ocet a třtinový cukr. Dle potřeby dosolte a dejte vychladit. Do vychladlého salátu zamíchejte nasekaný čerstvý koriandr a jarní cibulku.
  4. Kuřecí stehna napíchněte na bambusové špejle a grilujte na rozpáleném grilu z obou stran.
  5. Podávejte s opečeným chlebem, salátem z cizrny a tzatziki.

Tip sommeliera: „Koření tandoori masala a koriandr jsou velmi výrazné složky tohoto receptu. Proto se v tomto případě nabízí ideální kombinace se španělským šumivým vínem Freixenet Cordon Negro brut. Cuveé je složeno ze tří odrůd Macabeo, Parellada a Xarel-lo. Plnost a strukturovaná chuť, ve které dominují zralé hrušky a mandle, budou tvořit skvělou kombinaci s tímto výrazným pokrmem,“ doporučuje sommelier Petr Mašek. Vybrané víno zakoupíte výhradně na www.osobnivinoteka.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Osobní vinotéka


Přečtěte si také

Recepty