Neplecha na plechu

Starobavorské řízky s křenem a hořčicí pečené na pivu s bramborami

Moje hodnocení
1x

Už jste někdy ochutnali bavorský řízek? Rozhodně stojí za to! Není to totiž typický německý řízek, ale zajímavá úprava kotlety plná křenu, hořčice, cibule a piva. Připravte si s námi toto typické jídlo, tedy řízek zase trochu jinak, než ho známe.

3 porce
90 minut
německá

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Kotletu naporcujte na 6 plátků a pěstí je z obou stran mírně naklepejte. Brambory omyjte, nakrájejte na čtvrtky a vložte na pekáč.
  2. Mírně je polijte olejem, promíchejte a dejte péct na 20 minut do trouby na 200 °C. Křen očistěte a nastrouhejte ho na jemném struhadle. Poté ho dejte do misky a spolu s hořčicí, solí a pepřem promíchejte.
  3. Připravené řízky potřete z obou stran hořčično-křenovou směsí a poté je obalte z obou stran v mouce. Řízky smažte asi 4 minuty z obou stran na pánvi na oleji a poté je hned přendejte na pekáč, který vložte do trouby a řízky v něm nechte odpočinout – v této chvíli by měly být brambory již hotové, proto otevřete troubu, ať chvíli vyvětrá, snižte její teplotu na 70 °C a vložte do ní řízky. Brambory zde mohou zůstat.
  4. Mezitím očistěte cibuli, přepulte ji a poté nakrájejte na plátky. Na čistou pánev nalijte trochu oleje a cibuli na ni nechte zesklovatět.
  5. Poté ji osolte, opepřete, zalijte pivem a zprudka v něm vařte, dokud se tekutina nezredukuje na třetinu. Řízky podávejte přelité pivní cibulí a jako přílohu volte pečené brambory.

Nebo si připravte medové kotlety s pivem podle videoreceptu:

Kompletní recept najdete ZDE

Nebo tu máme několik dalších řízečků:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Neplecha na plechu

Markéta a František Lorencovi Neplecha na plechu

Markéta a František jsou vášniví cestovatelé, jejichž zahraniční recepty můžete nalézt na blogu Neplecha na plechu, i ve velkoryse pojatých kuchařkách, které zároveň slouží jako cestovatelské deníky s tipy na výlety. Po narození syna se Markéta začala více věnovat i dětské stravě, kterou odráží nejen na sociálních sítích, ale i v jedné z „nepleších“ knih Snídaně a svačinky (nejen) pro děti.

Není divu, že v roce 2020 získali titul Absolutní vítěz Foodblogu roku a zároveň se stali vítězi v kategorii Inspirace z cest.


Přečtěte si také

Recepty