Křupavé krůtí řízky s bramborovým salátem s vejcem
Zdroj: Moje dokonalá fit jídla
Křupavé krůtí řízky s bramborovým salátem s vejcem
Zdroj:
Moje dokonalá fit jídla
Řízky z krůtích prsou obalené v trojobalu s ovesnými vločkami místo strouhanky mírně připomínají kuřecí kousky z KFC, ale jsou mnohem zdravější. Bramborový salát získá pikantní šmrnc díky bylinkám a kaparům, vejce ho hezky rozzáří.
4 porce
60 minut
859 kcal
Postup přípravy
-
V hrnci dejte vařit alespoň 1,5 l osolené vody.
-
Maso zakryjte potravinářskou fólií a rozklepejte ho paličkou na 1 cm vysoký plátek. Důležité je, aby bylo všude stejně vysoké, na tvaru tolik nezáleží.
-
Ovesné vločky promíchejte v hlubokém talíři s uzenou paprikou. Do druhého talíře vsypte mouku, osolte ji a opepřete. Ve třetím prošlehejte vidličkou vejce.
-
Plátky masa obalte postupně v mouce, vejcích a ovesných vločkách.
-
Brambory podle chuti oloupejte, nakrájejte na kostky a vložte je do vroucí vody. Povařte 5 minut, přidejte omytá vejce a uvařte doměkka, asi 10 minut, vejce se uvaří natvrdo.
-
Vejce vylovte, zchlaďte ve studené vodě a brambory slijte.
-
Petrželku a kopr nasekejte nahrubo, pažitku nadrobno. Vejce oloupejte a nakrájejte na kostičky. Promíchejte vše s bramborami, přidejte kapary, přilijte olej, osolte, opepřete a znovu promíchejte.
-
Ve větší pánvi rozehřejte olej a na vyšším stupni připravené maso opečte dozlatova, zhruba 4 minuty z každé strany.
-
Křupavá krůtí prsa podávejte s bramborovým salátem, posypaným rukolou dle chuti.
Křupavé krůtí řízky s bramborovým salátem s vejcem
Zdroj: Moje dokonalá fit jídla
Křupavé krůtí řízky s bramborovým salátem s vejcem
Zdroj:
Moje dokonalá fit jídla