reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Křupavé krůtí řízky s bramborovým salátem s vejcem
Autor: Moje dokonalá fit jídla Křupavé krůtí řízky s bramborovým salátem s vejcem

Křupavé krůtí řízky s bramborovým salátem s vejcem

Hodnoceno: 6x
Řízky z krůtích prsou obalené v trojobalu s ovesnými vločkami místo strouhanky mírně připomínají kuřecí kousky z KFC, ale jsou mnohem zdravější. Bramborový salát získá pikantní šmrnc díky bylinkám a kaparům, vejce ho hezky rozzáří.
do 1 hodiny
859 kcal
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. V hrnci dejte vařit alespoň 1,5 l osolené vody. 
  2. Maso zakryjte potravinářskou fólií a rozklepejte ho paličkou na 1 cm vysoký plátek. Důležité je, aby bylo všude stejně vysoké, na tvaru tolik nezáleží. 
  3. Ovesné vločky promíchejte v hlubokém talíři s uzenou paprikou. Do druhého talíře vsypte mouku, osolte ji a opepřete. Ve třetím prošlehejte vidličkou vejce. 
  4. Plátky masa obalte postupně v mouce, vejcích a ovesných vločkách.
  5. Brambory podle chuti oloupejte, nakrájejte na kostky a vložte je do vroucí vody. Povařte 5 minut, přidejte omytá vejce a uvařte doměkka, asi 10 minut, vejce se uvaří natvrdo. 
  6. Vejce vylovte, zchlaďte ve studené vodě a brambory slijte. 
  7. Petrželku a kopr nasekejte nahrubo, pažitku nadrobno. Vejce oloupejte a nakrájejte na kostičky. Promíchejte vše s bramborami, přidejte kapary, přilijte olej, osolte, opepřete a znovu promíchejte. 
  8. Ve větší pánvi rozehřejte olej a na vyšším stupni připravené maso opečte dozlatova, zhruba 4 minuty z každé strany. 
  9. Křupavá krůtí prsa podávejte s bramborovým salátem, posypaným rukolou dle chuti. 
Křupavé krůtí řízky s bramborovým salátem s vejcem
Autor: Moje dokonalá fit jídla Křupavé krůtí řízky s bramborovým salátem s vejcem

reklama

Moje dokonalá fit jídla
Gordon Ramsay

Britský šéfkuchař Gordon Ramsay je známou televizní hvězdou, oceňovaným michelinským šéfkuchařem s restauracemi po celém světě a hlavně vášnivým sportovcem. Recepty do své kuchařky proto rozdělil do tří tematických celků – hubnutí, sport a zdraví. Přes sto lahodných nápadů na zdravá a výživná jídla ocení sportovci, rodiny s dětmi, zaneprázdnění workoholici i senioři a pacienti v rekonvalescenci. Zkrátka všichni, kdo si chtějí ještě dlouho užívat život ve zdraví, radosti a v pohodě. Protože to, co jíte, významně ovlivňuje, jak se cítíte a co dokážete. 

Vydalo nakladatelství Slovart