Gordon Ramsay

Křupavé krůtí řízky s bramborovým salátem s vejcem

Moje hodnocení
7x

Řízky z krůtích prsou obalené v trojobalu s ovesnými vločkami místo strouhanky mírně připomínají kuřecí kousky z KFC, ale jsou mnohem zdravější. Bramborový salát získá pikantní šmrnc díky bylinkám a kaparům, vejce ho hezky rozzáří.

4 porce
60 minut
859 kcal

Maso

  • krůtí prsní řízky bez kůže 4 ks (600 g)
  • ovesné vločky 200 g
  • mletá sladká uzená paprika 5 lžiček
  • hladká mouka 80 g
  • vejce 2 ks
  • olivový olej 6 lžic
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Salát

  • nové brambory 600 g
  • vejce 2 ks
  • kopr 1 svazek
  • hladkolistá petržel 1 svazek
  • pažitka 1 svazek
  • kapary 4 lžičky
  • olivový olej 2 lžíce
  • rukola podle chuti (lze vynechat) 1 hrst
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

  1. V hrnci dejte vařit alespoň 1,5 l osolené vody.
  2. Maso zakryjte potravinářskou fólií a rozklepejte ho paličkou na 1 cm vysoký plátek. Důležité je, aby bylo všude stejně vysoké, na tvaru tolik nezáleží.
  3. Ovesné vločky promíchejte v hlubokém talíři s uzenou paprikou. Do druhého talíře vsypte mouku, osolte ji a opepřete. Ve třetím prošlehejte vidličkou vejce.
  4. Plátky masa obalte postupně v mouce, vejcích a ovesných vločkách.
  5. Brambory podle chuti oloupejte, nakrájejte na kostky a vložte je do vroucí vody. Povařte 5 minut, přidejte omytá vejce a uvařte doměkka, asi 10 minut, vejce se uvaří natvrdo.
  6. Vejce vylovte, zchlaďte ve studené vodě a brambory slijte.
  7. Petrželku a kopr nasekejte nahrubo, pažitku nadrobno. Vejce oloupejte a nakrájejte na kostičky. Promíchejte vše s bramborami, přidejte kapary, přilijte olej, osolte, opepřete a znovu promíchejte.
  8. Ve větší pánvi rozehřejte olej a na vyšším stupni připravené maso opečte dozlatova, zhruba 4 minuty z každé strany.
  9. Křupavá krůtí prsa podávejte s bramborovým salátem, posypaným rukolou dle chuti.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Gordon Ramsay

Slovart Gordon Ramsay

Šéfkuchař se stane šéfkuchařem nejen pro to, že umí skvěle vařit, ale také vést tým, být trochu vizionář a zároveň umělec a účetní, který si spočítá, jestli se nápad zaplatí. Gordon Ramsay to svým uměním dotáhl mezi globální celebrity, o čemž svědčí jeho televizní show, restaurace v USA i Británii, oceněné 3 michelinskými hvězdami a také několik kuchařských knih. Ta poslední reaguje na trend domácího vaření a ukazuje, že i ve všední den zvládnete uvařit pro celou rodinu nebo jen pro sebe výborné, zdravé a jednoduché jídlo, na které nakoupíte cestou z práce. Kouzlo této knihy netkví jen ve 100 receptech, ale i ve spoustě praktických tipů a triků. Po pečlivém přečtení a vyzkoušení zjistíte, že dokážete vařit jako šéfkuchař.

Vydává Slovart.


Přečtěte si také

Recepty