Suroviny
- přepuštěné máslo 2 lžíce
- gnocchi 400 g
- slanina 50 g
- česnek 2 stroužky
- krémové žampiony (hnědé) 150 g
- hlíva ústřičná 150 g
- bílé víno (suché) 100 ml
- špenát (čerstvý) 1 hrst
- hladkolistá petržel
- šalvěj
- tymián
- bazalka
- sůl
- pepř
K podávání:
Postup přípravy:
- Na velké pánvi nechte rozpustit přepuštěné máslo a na mírném plameni opečte gnocchi. Není potřeba je předem vařit, jen musí mít na pánvi dostatek místa a nesmí se překrývat.
- Jakmile jsou opečené z jedné strany, tak je obraťte na druhou. Znovu opékejte dozlatova.
- Na druhé pánvi opečte slaninu nakrájenou na kostičky, přidejte na plátky nakrájený česnek a nechte orestovat.
- Žampiony a hlívu nakrájejte na plátky a přidejte na pánev ke slanině. Osolte a opepřete. Chvíli restujte a pak podlijte bílým vínem.
- Nechte odpařit všechen alkohol. Nakonec přidejte hrst špenátu a nasekané bylinky.
- Promíchejte s opečenými gnocchi a podávejte zasypané nastrouhaným parmazánem.
Další recepty na skvělé gnocchi: