Suroviny
- bramborové noky 500 g
- červená cibule 1 ks
- rajčata (klasická nebo cherry) 300 g
- olej 3 lžíce
- balzamikový ocet 2 lžíce
- Bazalkové pesto 2 lžíce
- sůl
- pepř
- bazalka
- parmazán
Postup přípravy:
- Noky vyndejte z obalu a oddělte od sebe tak, aby žádný z nich nebyl slepený dohromady s jiným. Nasypte je pak na plech.
- Klasiká rajčata nakrájejte na kousky velikosti noku, cherry rajčata (pokud máte) na poloviny a červenou cibuli na měsíčky.
- Přidejte na plech. Na noky přidejte balzamikový ocet a olej, osolte, přidejte pepř a promíchejte.
- Směs nakonec po plechu rozmístěte tak, aby byla v jedné vrstvě rovnoměrně a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut, až jsou noky měkké a zelenina lehce upečená.
- Hotové noky se zeleninou promíchejte s bazalkovým pestem a servíruju s čerstvou bazalkou a hoblinkami parmazánu.