Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Zapečené gnocchi se špenátovou omáčkou, mozzarellou a parmazánem
Máte rádi gnocchi a přemýšlíte, jak si je vylepšit? Existuje nespočet omáček, chuťových kombinací, ale skvělou volbou je také zapečení! Často se gnocchi zapékají s rajčatovou omáčkou, ale co třeba taková špenátová? Ve spojení s mozzarellou a parmazánem jde o snadné a chutné jídlo, které zvládnete uvařit do 30 minut.
do 30 minut
3–4 porce
Suroviny (3–4 porce)
- bramborové gnocchi 500 g
- čerstvý špenát 125 g
- česnek 1 stroužek
- smetana ke šlehání 200 g
- žervé (lze použít i Philadelphii, Lučinu či ricottu) 100 g
- strouhaná mozzarella (nikoliv v nálevu) 100 g
- strouhaný parmazán 100 g
- olivový olej 1 lžíce
- suché bílé víno 50 ml
- sůl, pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Troubu předehřejte na 200 °C.
- Česnek nakrájejte nadrobno a orestujte na olivovém oleji.
- Přidejte špenát, orestujte a zalijte vínem, které nechte odpařit.
- Poté přidejte ke špenátu smetanu a provařte cca 5 minut.
- Nyní přidejte žervé a vše rozmixujte.
- Gnocchi dejte do zapékací mísy, zalijte je omáčkou, posypejte mozzarellou a polovinou parmazánu. Vše promíchejte.
- Nakonec nahoru nasypte zbytek parmazánu a dejte na 20 minut zapéct.
Milluji
Blog Milluji je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o všech radostech i nástrahách mateřství.
Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)