Suroviny
- gnocchi (bramborové ) 500 g
- špenát (čerstvý ) 125 g
- česnek 1 stroužek
- smetana ke šlehání 200 g
- žervé (lze použít i Philadelphii, Lučinu či ricottu) 100 g
- mozzarella (nikoliv v nálevu) 100 g
- strouhaný parmazán 100 g
- olivový olej 1 lžíce
- bílé víno (suché ) 50 ml
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 200 °C.
- Česnek nakrájejte nadrobno a orestujte na olivovém oleji.
- Přidejte špenát, orestujte a zalijte vínem, které nechte odpařit.
- Poté přidejte ke špenátu smetanu a provařte cca 5 minut.
- Nyní přidejte žervé a vše rozmixujte.
- Gnocchi dejte do zapékací mísy, zalijte je omáčkou, posypejte mozzarellou a polovinou parmazánu. Vše promíchejte.
- Nakonec nahoru nasypte zbytek parmazánu a dejte na 20 minut zapéct.
Zapečené gnocchi se špenátovou omáčkou, mozzarellou a parmazánem 2 Zdroj: Milluji