Suroviny
- krůtí stehna 800 g
- olivový olej 1 lžíce
- anglická slanina 50 g
- gorgonzola 200 g
- cibule 1 velký ks
- česnek 4 stroužky
- listový špenát (může být i mražený) 400 g
- sůl
- pepř
- drcený kmín 1 lžička
- chilli papričky 1 malý ks
- smetana ke šlehání 100 ml
Gnocchi:
- brambory (uvařené) 600 g
- vejce 1 ks
- sůl 1 lžička
- hladká mouka (+ na podsypání) 200 g
Postup přípravy:
- Nejprve uvařte brambory ve slupce doměkka, slijte a nechte vychladnout. Mezitím nakrájejte krůtí maso na nudličky. Osolte, opepřete a orestujte na oleji dozlatova, asi 5 minut.
- Poté maso vyndejte z pánve a nechte odpočinout. Na výpeku orestujte na kostičky nakrájenou slaninu, přidejte nadrobno nasekanou cibulku, kmín a restujte dozlatova.
- Vmíchejte nasekaný česnek, krátce orestujte a přidejte špenát. Trošku podlijte vodou a nechte probublávat, sem tam zamíchejte. Jakmile se voda odpaří, přidejte nakrájenou gorgonzolu a nasekanou chilli papričku.
- Až se gorgonzola rozpustí ve špenátu, dochuťte solí a pepřem. Na závěr přilijte smetanu na zjemnění. Podávejte s uvařenými gnocchi.
- Gnocchi: Uvařené a vychladlé brambory oloupejte. Najemno je nastrouhejte na pracovní plochu. Přidejte vejce, sůl, mouku a vypracujte hladké těsto. To ještě podsypte troškou mouky.
- Rozdělte těsto na menší části, z nich vytvarujte válečky, nakrájejte je na stejné dílky a v ruce vždy ušoulejte gnocchi. Ještě do každého kousku lehce vtlačte vidličku (lépe budou sát omáčku).
- Vařte v hrnci s osolenou vodou, dokud nevyplavou, nebo v páře 6 minut. Jedno gnocchi rozkrojte – zjistíte tak, jestli jsou uvnitř uvařené. Podávejte s krůtím masem a špenátem.
Máte rádi sýrovou omáčku? Tak si ji uvařte spolu s noky podle našeho videoreceptu:
Kompletní recept najdete ZDE
Na Prima FRESH najdete spoustu receptů s gnocchi, tak klikejte dál: