Bylinkové gnocchi se špenátem a rajčaty
Zdroj: Kitchen Story
Bylinkové gnocchi se špenátem a rajčaty
Zdroj:
Kitchen Story
Není nad to připravit si jídlo úplně od základu celé. Jako třeba tyto famózní gnocchi s rajčaty a špenátem. A co jiného k tomuto jídlu než jemné a komplexní víno s vůní čerstvého ovoce. Místo klasického parmazánu zkuste použít ovčí sýr Manchego. Má krémovou a výraznější kořeněnou chuť, takže přidá jídlu trochu na peprnosti.
Postup přípravy
-
Ve větším hrnci přiveďte vodu k varu a dobře osolte.
-
Vařené brambory nastrouhejte na struhadle najemno. Bylinky nasekejte nadrobno.
-
Přidejte mouku, vejce a nasekané bylinky. Vytvořte hladké těsto a z něj jednotlivé noky.
-
Vhoďte do vroucí vody. Jakmile vyplavou na hladinu, stopněte si 2–3 minuty a noky budou hotové.
-
Na větší pánvi rozehřejte dvě lžíce oleje.
-
Pancettu nakrájejte na menší kostičky a spolu s uvařenými noky a rozkrojenými rajčaty zprudka opečte.
-
Přidejte čerstvý špenát a stáhněte z plamene. Dochuťte bylinkovým pestem, solí a pepřem.
-
Piniové oříšky opečte na sucho na pánvi a zasypejte jednotlivé porce spolu s nastrouhaným sýrem.
Bylinkové gnocchi se špenátem a rajčaty 2
Zdroj: Kitchen Story
Bylinkové gnocchi se špenátem a rajčaty 2
Zdroj:
Kitchen Story