zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Bylinkové gnocchi se špenátem a rajčaty
Autor: Kitchen Story Bylinkové gnocchi se špenátem a rajčaty

Bylinkové gnocchi se špenátem a rajčaty

Hodnoceno: 2x
Není nad to připravit si jídlo úplně od základu celé. Jako třeba tyto famózní gnocchi s rajčaty a špenátem. A co jiného k tomuto jídlu než jemné a komplexní víno s vůní čerstvého ovoce. Místo klasického parmazánu zkuste použít ovčí sýr Manchego. Má krémovou a výraznější kořeněnou chuť, takže přidá jídlu trochu na peprnosti.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Ve větším hrnci přiveďte vodu k varu a dobře osolte.
  2. Vařené brambory nastrouhejte na struhadle najemno. Bylinky nasekejte nadrobno.
  3. Přidejte mouku, vejce a nasekané bylinky. Vytvořte hladké těsto a z něj jednotlivé noky.
  4. Vhoďte do vroucí vody. Jakmile vyplavou na hladinu, stopněte si 2–3 minuty a noky budou hotové.
  5. Na větší pánvi rozehřejte dvě lžíce oleje.
  6. Pancettu nakrájejte na menší kostičky a spolu s uvařenými noky a rozkrojenými rajčaty zprudka opečte.
  7. Přidejte čerstvý špenát a stáhněte z plamene. Dochuťte bylinkovým pestem, solí a pepřem.
  8. Piniové oříšky opečte na sucho na pánvi a zasypejte jednotlivé porce spolu s nastrouhaným sýrem.
Bylinkové gnocchi se špenátem a rajčaty
Autor: Kitchen Story Bylinkové gnocchi se špenátem a rajčaty

reklama

Kitchen story
Marika a Jiří Kučovi

… aneb manželé v kuchyni!

Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…

Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.