Suroviny
- olej 2 lžíce
- vepřová plec 600 g
- cibule 2 ks
- mrkev 2 ks
- celer 1/4 bulvy
- řapíkatý celer 3 řapíky
- žampiony 150 g
- rajský protlak 2 lžíce
- uzená paprika (mletá) 1 lžíce
- voda (nebo vývar)
- sušený rozmarýn 1 lžička
- sušený tymián 1 lžička
- bobkový list 3 ks
- gnocchi 1 balení (500 g)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na kostky, v kastrolu je na oleji osmahněte dohněda a vyndejte do misky.
- Na výpeku osmažte cibuli dozlatova a pak přidejte nahrubo nakrájenou mrkev, oba celery a žampiony na čtvrtky. Restujte asi 5 minut, pak přidejte protlak a papriku, zarestujte, přidejte zpátky maso a zalijte horkou vodou nebo vývarem tak, aby směs v hrnci byla téměř potopená. Přisypte bylinky a dochuťte solí a pepřem.
- Přiveďte k varu, přiklopte poklicí a na mírném ohni duste asi hodinu, až bude maso měkké.
- Poté do hrnce přisypte gnocchi a duste ještě asi 8 minut. Podávejte v hlubokých talířích se lžící.