Suroviny
- Olej 2 lžíce
- vepřová plec 600 g
- Cibule 2 ks
- mrkev 2 ks
- celer 1/4 bulvy
- řapíkatý celer 3 řapíky
- žampióny 150 g
- rajský protlak 2 lžíce
- uzená mletá paprika 1 lžíce
- voda nebo vývar
- sušený rozmarýn 1 lžička
- sušený tymián 1 lžička
- Bobkový list 3 ks
- sůl a čerstvě mletý pepř
- gnocchi 1 balení (500 g)
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na kostky, v kastrolu je na oleji osmahněte dohněda a vyndejte do misky.
- Na výpeku osmažte cibuli dozlatova a pak přidejte nahrubo nakrájenou mrkev, oba celery a žampiony na čtvrtky. Restujte asi 5 minut, pak přidejte protlak a papriku, zarestujte, přidejte zpátky maso a zalijte horkou vodou nebo vývarem tak, aby směs v hrnci byla téměř potopená. Přisypte bylinky a dochuťte solí a pepřem.
- Přiveďte k varu, přiklopte poklicí a na mírném ohni duste asi hodinu, až bude maso měkké.
- Poté do hrnce přisypte gnocchi a duste ještě asi 8 minut. Podávejte v hlubokých talířích se lžící.