Suroviny
- baby špenát 125 g
- česnek 2 stroužky
- máslo (nebo ghí) 1 velká lžíce
- gnocchi 500 g
- zakysaná smetana 2 vrchovaté lžíce
- parmazán 50 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Ve větším hrnci uvařte osolenou vodu na gnocchi. Mezitím operte špenát a nechte ho vykapat, oloupejte česnek a nakrájejte ho na tenké plátky.
- V pánvi rozehřejte máslo nebo ghí a na mírném stupni opékejte plátky česneku dozlatova. Přidejte špenát, promíchejte, přiklopte a nechte ho pár vteřin zavadnout. Pokud se příliš připaluje, podlijte ho 1–2 lžícemi vroucí vody z hrnce.
- Do vroucí vody vsypte gnocchi a uvařte je podle návodu na obalu, nebo pokud máte domácí zhruba 2–3 minuty, až vyplavou na hladinu.
- Špenát osolte, opepřete a vmíchejte k němu zakysanou smetanu, podle potřeby přidejte ještě trochu vroucí vody z hrnce. Povařte 2 minuty. Omáčku rozmixujte podle chuti.
- Uvařené gnocchi slijte a podávejte s omáčkou postrouhané parmazánem.
Vyzkoušejte i další recepty se špenátem
Italové dali světu gnocchi a u nás vedou halušky! Připravte si je v nesmrtelné kombinaci s kysaným zelím a uzeným masem podle videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE