Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Moje hodnocení
3x

Noky se špenátem milují zpravidla i ti, kdo špenátu jinak neholdují. Těm můžete omáčku rozmixovat, získá krémovou konzistenci a jemně zelenou barvu. To ocení především děti, pro dospělé přidejte špenát a připravte rovnou dvojnásobnou porci.

2 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ve větším hrnci uvařte osolenou vodu na gnocchi. Mezitím operte špenát a nechte ho vykapat, oloupejte česnek a nakrájejte ho na tenké plátky.
  2. V pánvi rozehřejte máslo nebo ghí a na mírném stupni opékejte plátky česneku dozlatova. Přidejte špenát, promíchejte, přiklopte a nechte ho pár vteřin zavadnout. Pokud se příliš připaluje, podlijte ho 1–2 lžícemi vroucí vody z hrnce.
  3. Do vroucí vody vsypte gnocchi a uvařte je podle návodu na obalu, nebo pokud máte domácí zhruba 2–3 minuty, až vyplavou na hladinu.
  4. Špenát osolte, opepřete a vmíchejte k němu zakysanou smetanu, podle potřeby přidejte ještě trochu vroucí vody z hrnce. Povařte 2 minuty. Omáčku rozmixujte podle chuti.
  5. Uvařené gnocchi slijte a podávejte s omáčkou postrouhané parmazánem.

Vyzkoušejte i další recepty se špenátem

Italové dali světu gnocchi a u nás vedou halušky! Připravte si je v nesmrtelné kombinaci s kysaným zelím a uzeným masem podle videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jednou rukou

Tereza Veselková Jednou rukou

Blogerka Kardamomma je máma dvou holčiček. Žije v podhůří Jeseníků a ráda vaří pro svou rodinu a přátele zdravá, barevná, a hlavně lahodná jídla. Jako vystudovaná grafička je stejně ráda i fotí a prezentuje na blogu Kardamomma.cz. V roce 2020 se stala Objevem roku v anketě Food Blog roku a o rok později se ve stejné soutěži umístila mezi TOP 15 food blogy v Česku. Na blogu i ve své kuchařce ukazuje krásu přírody i poctivých surovin a v receptech se snaží kombinovat hodně zeleniny a zdravých potravin. Myslí však hlavně na to, aby jídla chutnala dětem i dospělým a jejich příprava byla co nejjednodušší. Zvládnete ji jednou rukou, pokud máte v druhé třeba dítě, skleničku vína nebo foťák.

Vydalo nakladatelství Došel karamel.


Přečtěte si také

Recepty