Suroviny:
- vepřová plec 600 g
- brambory (menší) 400 g
- mrkev 2 ks
- cibule (červená a žlutá) 2 ks
- jarní cibulka 1 ks
- rostlinný olej 4 lžíce
- sůl
- pepř (černý mletý)
- tymián 4 snítky
Postup přípravy:
Vepřovou plec očistěte a nakrájejte na kousky. Malé brambory opláchněte a přepulte.
Mrkev, cibuli a jarní cibulku očistěte a nakrájejte nahrubo. Maso a očištěnou zeleninu vložte do pekáče.
Vše pokapejte olejem a ochuťte solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Podlijte trochou vody a přiklopte poklicí nebo alobalem.
Vložte do vyhřáté trouby a pečte při 180 °C asi 60 minut doměkka. Pak sundejte poklici nebo alobal a dopékejte 10–15 minut dozlatova.
Chcete vyzkoušet další recept s vepřovou plecí? Pusťte si náš videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Bratislavská vepřová plec se zeleninou