Lukáš Soukup

Pomalu tažený hovězí brisket s omáčkou z portského vína a restované houby s kadeřávkem podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory

Moje hodnocení
1x

V rámci akce Měsíc šéfkuchařů v podnicích spojených v gastroalianci Together každý ze šéfkuchařů připravil speciální pokrm, který podává během února ve své restauraci. Lukáš Soukup z pankrácké restaurace Brambory připravil hovězí brisket s delikátní omáčkou a restovanou zeleninou, který můžete vyzkoušet třeba na Valentýna. Anebo si na něj zajděte a vychutnejte si ho v pohodlí restaurace.

4 porce
300 minut

Maso a omáčka

Příloha

Postup přípravy

  1. Brisket vložte tukovou stranou na rozpálenou pánev a nechte tuk pomalu vypéct. Poté otočte a opečte maso ze všech stran dozlatova. Vyjměte z pánve.
  2. Do výpeku přidejte na kostičky nakrájený špek, kořenovou zeleninu, nasekanou cibuli, tymián a česnek. Restujte dozlatova. Přidejte cukr, rajčatový protlak a nechte lehce zkaramelizovat.
  3. Přilijte červené víno a redukujte, dokud nezískáte tmavou barvu. Zalijte vývarem, vložte brisket zpět a na mírném plameni táhněte 4–5 hodin, dokud není maso měkké.
  4. Vyjměte maso a omáčku dochuťte solí a cukrem podle potřeby. Přidejte portské víno, krátce povařte a poté omáčku rozmixujte dohladka.
  5. Mrkev, petržel a celer nakrájejte na menší kousky, promíchejte s olivovým olejem, osolte a pečte na 180 °C dozlatova.
  6. Hlívu královskou nakrájejte na plátky a restujte na másle dozlatova. Osolte a opepřete podle chuti.
  7. Kadeřávek krátce restujte na másle, osolte a nechte změknout.
  8. Brisket nakrájejte na porce, vložte zpět do omáčky a nechte krátce prohřát.
  9. Do talíře nalijte omáčku, na ni naaranžujte pečenou kořenovou zeleninu, restovanou hlívu a kadeřávek. Navrch položte porci brisketu a můžete podávat.
PRIMA TIP: V restauraci Brambory je tato specialita podávána se třemi druhy brambor – konfitované Celebration v oleji s bylinkami a česnekem, pečené Lilly Rose s bylinkami a česnekem a Cherie pečené v popelu.

V restauracích Together probíhá Měsíc šéfkuchařů: hosté mohou ochutnat jejich originální pokrmy a poznají příběhy, které za nimi stojí

Během února si hosté mohou v restauracích Together vychutnat speciální pokrmy, které si šéfkuchaři a šéfcukrář připravili právě pro tuto akci. Jan Pípal z Vinohradského Parlamentu nabídne hostům kynutý knedlík plněný dušeným hovězím líčkem s omáčkou ze zauzené papriky, krémem z lučiny, čabajkovou drobenkou a černou kapustou. Oldřich Matoušek z Bruxxu servíruje marockou chobotnici na grilu s omáčkou bad boy, černou čočkou beluga a nakládaným červeným zelím. Lukáš Soukup v Bramborách láká na pomalu tažený hovězí brisket s omáčkou z portského vína, pečenou kořenovou zeleninu, restovanou hlívu a kadeřávek. Jiří Štift ze Sia připravil grilovanou pražmu královskou na dřevěném uhlí s miso máslem, citronovou trávou, chilli a restovanou polničkou topolovou s teriyaki omáčkou. Kateřina Čížková z Bistra Sisters nabízí chlebíček s trhaným vepřovým kolínkem, jablečnou hořčicí, čerstvým křenem a pečeným zelím. O sladkou tečku se postaral Lukáš Skála z cukrárny Cukrář Skála, který upekl věneček se slaným karamelem a nakládanými meruňkami.

Vyzkoušejte pomalu pečené hovězí hrudí (brisket) s javorovým sirupem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Pomalu pečené hovězí hrudí s javorovým sirupem

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Lukáš Soukup


Přečtěte si také

Recepty