Tereza Pánková ,
V kuchyni vždy otevřeno

Bratislavská vepřová plec se zeleninou

Moje hodnocení
8x

Máte rádi osvědčenou klasiku v podobě poctivých omáček? Pak byste se měli podívat na náš dnešní recept, bratislavskou vepřovou plec. Československá specialita tradiční kuchyně, kterou si jistě v některých rodinách dopřávají dodnes.

1 porce
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na plátky a osolte.
  2. Na oleji orestujte cibuli, přidejte maso, z obou stran opečte, vmíchejte protlak, podlijte vodou nebo vývarem a duste.
  3. Přibližně v polovině dušení přidejte na kostičky nakrájenou mrkev a celer. Před koncem vmíchejte nadrobno nakrájenou okurku a hrášek.
  4. Zalijte mlékem a smetanou rozmíchanou s trochou hladké mouky, provařte ještě 10 minut a dochuťte citronovou šťávou, popř. solí.

TIP: Někdo vaří maso v celku, mrkev s celerem uvaří zvlášť a až ke konci vloží zeleninu do omáčky. Já dávám dřív, omáčka mi tak přijde chutnější.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

V kuchyni vždy otevřeno


Přečtěte si také

Recepty