Pečené karbanátky s rajčatovou omáčkou a opečenými bramborami à la hovězí burgery bez housky

Moje hodnocení
7x

Ne každý má doma gril, někdy zase není počasí na rozdělávání ohně a někdy nechceme jíst pečivo na noc… Pokud přes všechny překážky máte chuť na burgery, upečte je v troubě! S trochou zeleniny, lahodnou omáčkou a křupavými bramborovými chipsy místo housky.

4 porce
45 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Smíchejte maso s vejcem a dochuťte solí a pepřem. Rozdělte ho na 4 stejné díly a z každého vytvarujte karbanátek. Do středu každého udělejte důlek.
  2. Nakrájejte brambory na plátky, osolte je, pokapejte trochou oleje, promíchejte a rozprostřete na plech. Pečte je při 200 °C asi 15 minut dozlatova a dokřupava.
  3. Mezitím na pánvi prudce zatáhněte maso z obou stran a odložte stranou. Do pánve po mase vlijte passatu, přidejte plátky česneku, lehce osolte a nechte provařit. Omáčku přelijte do pekáčku. Do ní vložte karbanátky, na každý položte dva plátky slaniny a vložte zpět do trouby k bramborám na dalších 7 minut.
  4. Na troše oleje opečte na kostičky nakrájenou cuketu s cibulí a rozmarýnem. Osolte a lehce opepřete. Směs poté navrstvěte na karbanátky a dejte ještě krátce zapéct. Podávejte s plátky pečených brambor.

Vyzkoušejte také floridský burger podle návodného videoreceptu se Zdeňkem Pohlreichem

Kompletní recept najdete ZDE: Floridský hovězí burger podle Zdeňka Pohlreicha

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů