Suroviny
- mleté hovězí maso 600 g
- vejce 1 ks
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- brambory (větší) 4 ks
- olivový olej 2 lžíce
- rajčatová passata 500 mg
- česnek 2 stroužky
- anglická slanina 8 plátků
- cuketa 150 g
- červená cibule 1 ks
- rozmarýn 2 snítky

Postup přípravy
- Smíchejte maso s vejcem a dochuťte solí a pepřem. Rozdělte ho na 4 stejné díly a z každého vytvarujte karbanátek. Do středu každého udělejte důlek.
- Nakrájejte brambory na plátky, osolte je, pokapejte trochou oleje, promíchejte a rozprostřete na plech. Pečte je při 200 °C asi 15 minut dozlatova a dokřupava.
- Mezitím na pánvi prudce zatáhněte maso z obou stran a odložte stranou. Do pánve po mase vlijte passatu, přidejte plátky česneku, lehce osolte a nechte provařit. Omáčku přelijte do pekáčku. Do ní vložte karbanátky, na každý položte dva plátky slaniny a vložte zpět do trouby k bramborám na dalších 7 minut.
- Na troše oleje opečte na kostičky nakrájenou cuketu s cibulí a rozmarýnem. Osolte a lehce opepřete. Směs poté navrstvěte na karbanátky a dejte ještě krátce zapéct. Podávejte s plátky pečených brambor.

Pečené karbanátky s rajčatovou omáčkou a opečenými bramborami Zdroj: Kulinární studio Mafra MEDIA / Imagefood BM / Profimedia
Vyzkoušejte také floridský burger podle návodného videoreceptu se Zdeňkem Pohlreichem
Kompletní recept najdete ZDE: Floridský hovězí burger podle Zdeňka Pohlreicha