Maso a omáčka
- hovězí líčka 600 g
- mletá sladká paprika 1 lžíce
- mletá uzená paprika 1 lžíce
- cibule 2 ks
- rostlinný olej 100 ml
- hovězí vývar 400 ml
- smetana ke šlehání 200 ml
- máslo 100 g
- sůl
- kapusta (černá, listová) 1 svazek
Krém z lučiny
- lučina 50 g
- sůl
- plnotučné mléko 50 ml
Kynuté těsto
- hrubá mouka 200 g
- polohrubá mouka 100 g
- Polotučné mléko 100 ml
- sůl 4 g
- droždí 10 g
- vejce 1 ks
Drobenka
- čabajka 1 ks

Postup přípravy
- Do rozpáleného oleje vložte cibuli nakrájenou najemno a orestujte do růžové barvy, přidejte očištěné na kostky nakrájené osolené líčko a opečte ze všech stran. V závěru přisypte mletou papriku, krátce orestujte, zalijte vývarem a pomalu duste doměkka.
- Maso vyjměte, šťávu přeceďte, přidejte smetanu a zredukujte na polovinu. V závěru vmíchejte studené máslo a dle potřeby dosolte.
- Kynuté těsto připravte obvyklým způsobem a rozdělte na kuličky o váze 50 g. Z kuliček udělejte placky a zabalte do nich hovězí líčko. Vypracujte kulatý knedlík a nechte v teple vykynout přibližně 40 minut. Vařte v osolené vodě 12 minut.
- Čabajku umelte a pomalu restujte na pánvi, tuk slijte a dozlatova orestovanou čabajku dejte na 12 hodin do sušičky.
- Černou kapustu spařte ve vroucí vodě a prohoďte na pánvi s máslem a solí.
- Při podávání knedlíky přelijte přepuštěným máslem a podlijte silnou paprikovou omáčkou.
- Knedlíky doplňte černou kapustou v másle, posypte čabajkovou drobenkou, přidejte krém z lučiny a můžete podávat.
V restauracích Together probíhá Měsíc šéfkuchařů: hosté mohou ochutnat jejich originální pokrmy a poznají příběhy, které za nimi stojí
Během února si hosté mohou v restauracích Together vychutnat speciální pokrmy, které si šéfkuchaři a šéfcukrář připravili právě pro tuto akci. Jan Pípal z Vinohradského Parlamentu nabídne hostům kynutý knedlík plněný dušeným hovězím líčkem s omáčkou ze zauzené papriky, krémem z lučiny, čabajkovou drobenkou a černou kapustou. Oldřich Matoušek z Bruxxu servíruje marockou chobotnici na grilu s omáčkou bad boy, černou čočkou beluga a nakládaným červeným zelím. Lukáš Soukup v Bramborách láká na pomalu tažený hovězí brisket s omáčkou z portského vína, pečenou kořenovou zeleninu, restovanou hlívu a kadeřávek. Jiří Štift ze Sia připravil grilovanou pražmu královskou na dřevěném uhlí s miso máslem, citronovou trávou, chilli a restovanou polničkou topolovou s teriyaki omáčkou. Kateřina Čížková z Bistra Sisters nabízí chlebíček s trhaným vepřovým kolínkem, jablečnou hořčicí, čerstvým křenem a pečeným zelím. O sladkou tečku se postaral Lukáš Skála z cukrárny Cukrář Skála, který upekl věneček se slaným karamelem a nakládanými meruňkami.
Vyzkoušejte také kuře na paprice s máslovými noky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem