Jan Pípal

Kynutý knedlík plněný dušeným hovězím líčkem s omáčkou ze zauzené papriky podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu

Moje hodnocení
1x

Únor je v podnicích gastroaliance Together měsícem šéfkuchařů. Každý z nich ve své restauraci představuje originální pokrm a Jan Pípal z Vinohradského Parlamentu připravil samozřejmě knedlík! Úžasný, nadýchaný, naplněný šťavnatým masem, s lahodnou omáčkou, krémem z lučiny a čabajkovou drobenkou. Tohle jídlo musíte ochutnat…

4 porce
150 minut
česká

Maso a omáčka

Krém z lučiny

Kynuté těsto

Drobenka

Postup přípravy

  1. Do rozpáleného oleje vložte cibuli nakrájenou najemno a orestujte do růžové barvy, přidejte očištěné na kostky nakrájené osolené líčko a opečte ze všech stran. V závěru přisypte mletou papriku, krátce orestujte, zalijte vývarem a pomalu duste doměkka.
  2. Maso vyjměte, šťávu přeceďte, přidejte smetanu a zredukujte na polovinu. V závěru vmíchejte studené máslo a dle potřeby dosolte.
  3. Kynuté těsto připravte obvyklým způsobem a rozdělte na kuličky o váze 50 g. Z kuliček udělejte placky a zabalte do nich hovězí líčko. Vypracujte kulatý knedlík a nechte v teple vykynout přibližně 40 minut. Vařte v osolené vodě 12 minut.
  4. Čabajku umelte a pomalu restujte na pánvi, tuk slijte a dozlatova orestovanou čabajku dejte na 12 hodin do sušičky.
  5. Černou kapustu spařte ve vroucí vodě a prohoďte na pánvi s máslem a solí.
  6. Při podávání knedlíky přelijte přepuštěným máslem a podlijte silnou paprikovou omáčkou.
  7. Knedlíky doplňte černou kapustou v másle, posypte čabajkovou drobenkou, přidejte krém z lučiny a můžete podávat.

V restauracích Together probíhá Měsíc šéfkuchařů: hosté mohou ochutnat jejich originální pokrmy a poznají příběhy, které za nimi stojí

Během února si hosté mohou v restauracích Together vychutnat speciální pokrmy, které si šéfkuchaři a šéfcukrář připravili právě pro tuto akci. Jan Pípal z Vinohradského Parlamentu nabídne hostům kynutý knedlík plněný dušeným hovězím líčkem s omáčkou ze zauzené papriky, krémem z lučiny, čabajkovou drobenkou a černou kapustou. Oldřich Matoušek z Bruxxu servíruje marockou chobotnici na grilu s omáčkou bad boy, černou čočkou beluga a nakládaným červeným zelím. Lukáš Soukup v Bramborách láká na pomalu tažený hovězí brisket s omáčkou z portského vína, pečenou kořenovou zeleninu, restovanou hlívu a kadeřávek. Jiří Štift ze Sia připravil grilovanou pražmu královskou na dřevěném uhlí s miso máslem, citronovou trávou, chilli a restovanou polničkou topolovou s teriyaki omáčkou. Kateřina Čížková z Bistra Sisters nabízí chlebíček s trhaným vepřovým kolínkem, jablečnou hořčicí, čerstvým křenem a pečeným zelím. O sladkou tečku se postaral Lukáš Skála z cukrárny Cukrář Skála, který upekl věneček se slaným karamelem a nakládanými meruňkami.

Vyzkoušejte také kuře na paprice s máslovými noky podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jan Pípal


Přečtěte si také

Recepty