Suroviny
- vepřový bůček (s kůží) 1 kg
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- česnek 2 stroužky
- bbq omáčka 250 ml
- rostlinný olej 2 lžíce
- tymián 4 snítky
- chilli papričky 2 ks

Postup přípravy
- Kůži bůčku navrchu prokrojte do mřížky. Posypte solí, pepřem a spolu s utřeným česnekem vše vetřete do kůže.
- BBQ omáčku rozmíchejte s olejem a nasekaným tymiánem. Připravenou marinádou potřete okořeněný bůček ze všech stran a nechte uležet do druhého dne na chladném místě.
- Pak maso přendejte do pekáče, posypte nakrájenou chilli papričkou, podlijte trochou vody a vložte do trouby. Pečte pozvolna při 145 °C cca 120 minut doměkka. Během pečení bůček přelévejte výpekem.
- Před podáváním ho můžete dozdobit nasekanou jarní cibulkou. Podávejte např. s chlebem a sterilovanou zeleninou.
Vyzkoušejte také trhané vepřové maso s domácí BBQ omáčkou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Fantastické trhané vepřové maso v domácí BBQ omáčce
