Suroviny
Článek
25 nejlepších receptů na kuře
Ne nadarmo vycházejí kuchařky kuře 100x jinak, kuřecí maso je chuťově velmi neutrální, takže se dá kombinovat s různými ingrediencemi, a navíc je jeho příprava jednoduchá...
Postup přípravy
- Cibule očistěte a nakrájejte na tenká půlkolečka.
- Na másle za stálého míchání nechte cibule opéct dozlatova, což trvá asi 10 minut.
- Na dno zapékací mísy rozložte opečenou cibulku, kterou promíchejte s dijonskou hořčicí a bílým vínem. Na ni položte kuře, které posypte nasekaným tymiánem, poklaďte kousky másla a vše osolte.
- Zapékací mísu přikryjte a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C asi na 30 minut, potom odklopte víko a dopékejte dozlatova dalších asi 30 minut, kdy kuře čas od času polijte tekutinou na dně mísy.