Játra:
- vepřová játra 600 g
 - rostlinný olej
 - cibule 1 ks
 - česnek 1 stroužek
 - červená paprika 1 ks
 - zelená paprika 1 ks
 - žlutá paprika 1 ks
 - smetana na vaření 300 ml
 - hladká mouka 1 lžíce
 - sůl
 - pepř (mletý černý)
 
Na dokončení:
- chilli papričky
 - petrželka
 - rýže (uvařená) 200 g
 
Postup přípravy:
Játra odblaňte a nakrájejte na velikost jednoho sousta. V pánvi rozehřejte olej a játra na něm zprudka orestujte.
Opečená játra vyndejte z pánve stranou a ve výpeku dozlatova opečte najemno nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
Do směsi přidejte na nudličky nakrájené papriky, krátce orestujte, vraťte játra, podlijte trochou vody a duste, dokud játra nezměknou.
V misce rozmíchejte hladkou mouku ve smetaně a směs přilijte k játrům. Za stálého míchání vařte, dokud omáčka nezhoustne. Dochucujte solí a pepřem.
Hotová játra podávejte s vařenou rýží, posypte nakrájenou chilli papričkou a dozdobte čerstvou petrželkou.
Když je řeč o játrech, nesmí chybět tento videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Játrové knedlíčky do polévky