Játra:
- vepřová játra 600 g
- rostlinný olej
- cibule 1 ks
- česnek 1 stroužek
- červená paprika 1 ks
- zelená paprika 1 ks
- žlutá paprika 1 ks
- smetana na vaření 300 ml
- hladká mouka 1 lžíce
- sůl
- pepř (mletý černý)
Na dokončení:
- chilli papričky
- petrželka
- rýže (uvařená) 200 g
Postup přípravy:
Játra odblaňte a nakrájejte na velikost jednoho sousta. V pánvi rozehřejte olej a játra na něm zprudka orestujte.
Opečená játra vyndejte z pánve stranou a ve výpeku dozlatova opečte najemno nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
Do směsi přidejte na nudličky nakrájené papriky, krátce orestujte, vraťte játra, podlijte trochou vody a duste, dokud játra nezměknou.
V misce rozmíchejte hladkou mouku ve smetaně a směs přilijte k játrům. Za stálého míchání vařte, dokud omáčka nezhoustne. Dochucujte solí a pepřem.
Hotová játra podávejte s vařenou rýží, posypte nakrájenou chilli papričkou a dozdobte čerstvou petrželkou.
Když je řeč o játrech, nesmí chybět tento videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Játrové knedlíčky do polévky