Suroviny
- kuřecí játra 600 g
- pepř (čerstvě namletý)
- rostlinný olej 2 lžíce
- červená paprika 1 ks
- cuketa 1/2 ks
- červená chilli paprička 1 ks
- cibule 1 ks
- rajčatový protlak 1 lžíce
- cukr krupice 1/2 lžíce
- voda 250 ml
- červené víno 100 ml
- česnek 2 stroužky
- krájená rajčata (sterilovaná) 2 lžíce
- mungo klíčky 1 hrst
- hladkolistá petržel (nasekaná) 1 hrst
- sůl
Postup přípravy
Kuřecí játra očistěte, omyjte a osušte. Nakrájejte je na kousky, opepřete a zakapejte olejem. Zeleninu očistěte a nakrájejte na nudličky.
Na rozpáleném oleji zprudka opečte játra, přidejte protlak, krátce zarestujte, přisypte cukr, podlijte vínem a nechte ho vyvařit.
Vmíchejte zeleninu a prolisovaný česnek, krátce orestujte, přidejte sekaná rajčata, podlijte trochou vody a nechte asi 15 minut na mírném ohni podusit.
Nakonec přidejte mungo klíčky a nasekanou petržel, vše prohřejte, dochuťte solí a pepřem. Podávejte například s dušenou jasmínovou rýží.
PRIMA TIPY:
Místo rýže zkuste játra podávat s udon nudlemi, kuskusem nebo čerstvou bagetou.
Pikantnost snadno zvýšíte přidáním chilli papričky nebo kapkou sójové omáčky.
Pokud chcete jemnější verzi, vynechte cukr a část rajčat nahraďte sladší paprikou.
Vyzkoušejte také kuřecí kung pao podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Vyhlášené kuřecí kung pao z restaurace Sia