Pikantní kuřecí játra – rychlá asijská inspirace plná zeleniny a výrazných chutí

Moje hodnocení
0x

Kuřecí játra připravená na způsob pikantního asijského stir-fry se zeleninou, rajčaty a vínem jsou skvělou volbou, když máte chuť na něco sytého, ale přitom lehkého. Díky rychlé přípravě si je užijete i ve všední den a v kombinaci s rýží vykouzlíte během chvilky vydatný oběd či večeři.

4 porce
45 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Kuřecí játra očistěte, omyjte a osušte. Nakrájejte je na kousky, opepřete a zakapejte olejem. Zeleninu očistěte a nakrájejte na nudličky.

  2. Na rozpáleném oleji zprudka opečte játra, přidejte protlak, krátce zarestujte, přisypte cukr, podlijte vínem a nechte ho vyvařit.

  3. Vmíchejte zeleninu a prolisovaný česnek, krátce orestujte, přidejte sekaná rajčata, podlijte trochou vody a nechte asi 15 minut na mírném ohni podusit.

  4. Nakonec přidejte mungo klíčky a nasekanou petržel, vše prohřejte, dochuťte solí a pepřem. Podávejte například s dušenou jasmínovou rýží.

PRIMA TIPY:

  • Místo rýže zkuste játra podávat s udon nudlemi, kuskusem nebo čerstvou bagetou.

  • Pikantnost snadno zvýšíte přidáním chilli papričky nebo kapkou sójové omáčky.

  • Pokud chcete jemnější verzi, vynechte cukr a část rajčat nahraďte sladší paprikou.

Vyzkoušejte také kuřecí kung pao podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Vyhlášené kuřecí kung pao z restaurace Sia

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů