Suroviny
- anglická slanina 300 g
- baby špenát 200 g
- hladká mouka 250 g
- kypřicí prášek do pečiva 2 lžičky
- sůl 1/2 lžičky
- vejce 2 ks
- máslo 75 g
- podmáslí 250 ml
- čedar 100 g
Náplň:
- čerstvý sýr 400 g
- sůl 1 špetka
- pažitka 1 lžíce
- rukola 1 hrst
Na dokončení:
- vejce natvrdo 3 ks
- rukola
Postup přípravy:
- Slaninu nakrájejte na kostičky. Orestujte na pánvi dozlatova a přidejte lístky špenátu. Ten nechte zavadnout a odložte stranou.
- Mouku smíchejte s kypřicím práškem a solí. Vejce vyšlehejte s rozpuštěným máslem a podmáslím. Smíchejte s moukou a se směsí špenátu a slaniny. Nakonec vmíchejte polovinu nastrouhaného sýra.
- Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a těsto do nich rovnoměrně rozdělte. Povrch posypte zbylým sýrem. Pečte v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Po upečení nechte vychladnout na kovové mřížce.
- Čerstvý sýr smíchejte se solí, nasekanou pažitkou a nasekanou rukolou. Krémem naplňte cukrářský sáček s hladkou trubičkou a nastříkejte na povrch vychladlých muffinů.
- Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Poklaďte na povrch náplně a ozdobte rukolou.

Velikonoční nádivkové muffiny tradiční pochoutka v netradičním kabátku Zdroj: Kulinární studio MAFRA / Imagefood BM / Profimedia
Kdo chce připravit klasiku jako vždy, může si pustit náš videorecept:
Kompletní recept najdete ZDE: Velikonoční nádivka
Nebo zkuste naše další nádivkové recepty: