Velikonoční nádivkové muffiny – tradiční pochoutka v netradičním kabátku

Moje hodnocení
3x

Velikonoční nádivka patří k největším svátečním klasikám, ale co ji letos zkusit trochu jinak? Tyto nadýchané muffiny mají všechno, co na nádivce milujeme – voňavé bylinky, šťavnaté maso i křupavou kůrku – jen v praktické a originální formě. Skvěle se hodí na slavnostní stůl, velikonoční piknik i jako chutná svačina na cesty!

12 porcí
60 minut

Suroviny

Náplň:

Na dokončení:

Postup přípravy:

  1. Slaninu nakrájejte na kostičky. Orestujte na pánvi dozlatova a přidejte lístky špenátu. Ten nechte zavadnout a odložte stranou.
  2. Mouku smíchejte s kypřicím práškem a solí. Vejce vyšlehejte s rozpuštěným máslem a podmáslím. Smíchejte s moukou a se směsí špenátu a slaniny. Nakonec vmíchejte polovinu nastrouhaného sýra.
  3. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a těsto do nich rovnoměrně rozdělte. Povrch posypte zbylým sýrem. Pečte v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Po upečení nechte vychladnout na kovové mřížce.
  4. Čerstvý sýr smíchejte se solí, nasekanou pažitkou a nasekanou rukolou. Krémem naplňte cukrářský sáček s hladkou trubičkou a nastříkejte na povrch vychladlých muffinů.
  5. Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Poklaďte na povrch náplně a ozdobte rukolou.

Kdo chce připravit klasiku jako vždy, může si pustit náš videorecept:

Kompletní recept najdete ZDE: Velikonoční nádivka

Nebo zkuste naše další nádivkové recepty:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty