Suroviny
Postup přípravy
- Na vysokém plameni rozehřejte velkou pánev s nepřilnavým povrchem (nebo použijte kapku oleje). Přidejte většinu slaniny (2 lžíce si nechejte na posypání) a orestujte dozlatova. Vyndejte z pánve a odložte na papírový ubrousek.
- Prošlehejte vejce, mléko, sůl a černý pepř v míse. Kostičky z baget vložte do velkého pytlíku se zipem. Vlijte k nim vaječnou směs, přisypejte 1 a 1/2 hnrku čedaru a hotovou slaninu (nezapomeňte si schovat ty 2 lžíce).
- Pytlík zavřete a "vmasírujte" vaječnou směs do kostek. Dejte do lednice na 30 minut minimálně (bageta musí směs dostatečně vstřebat).
- Předehřejte troubu na 180 °C. Kulatou formu na koláč (s odnímatelným dnem)* vymažte lehce olejem. Přendejte nádivku do formy, zarovnejte a upěchujte.
- Nádivku zasypejte zbylou syrovou slaninou, sýrem a formu zakryjte alobalem. Pečte cca 25 minut, poté sundejte alobal a pečte dalších 10 minut dozlatova.
- Po upečení nechejte asi 5 minut odležet, než nádivku vyndáte. Nakrájejte a podávejte s čerstvou petrželkou.