reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Jamieho houbová nádivka s piniovými jadérky
Autor: Marek Kučera Jamieho houbová nádivka s piniovými jadérky

Jamieho houbová nádivka s piniovými jadérky

Hodnoceno: 2x
Nebyl by to Jamie Oliver, aby nevymyslel i na tohle téma něco zajímavého, a aby se o to také nepodělil. Jeho „kuličková“ nádivka s houbami je prostě božská! Mimo sezonu zkuste třeba směs hlívy a hnědých žampionů, a o prázdninách takhle využijte voňavé hřiby z lesa.
do 1,5 hodiny
20 ks porcí

reklama

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Ve velké pánvi rozehřejte na středním stupni dostatek olivového oleje. Vsypte cibuli a česnek a smažte asi 10 minut, až zvláční, ale nezabarví se. Vsypte houby a lístky tymiánu. Teplotu zvyšte a houby smažte 5 až 10 minut, až začnou trochu křupavět.
  3. Dejte je stranou a ostrouhejte na ně kůru z citronu, dobře osolte a opepřete. Vsypte do mísy a nechte stranou.
  4. Když směs vychladne tak, abyste s ní mohli manipulovat, vmíchejte k ní piniová jadérka a strouhanku, pak vejce. Promíchejte a tvarujte kuličky velikosti golfového míčku.
  5. Naklaďte je do formy, zakapejte olivovým olejem, vložte do trouby a pečte asi 35 až 40 minut, až budou kuličky krásně zlaté a propečené.
Jamieho houbová nádivka s piniovými jadérky
Autor: Marek Kučera Jamieho houbová nádivka s piniovými jadérky

Rozšiřte svůj repertoár novými recepty na nádivky, které najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: 

Jarní číslo časopisu Prima FRESH 2020

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

reklama

Související témata: nádivka , houby , Jamie Oliver , bez masa , Hlavní jídla

reklama