Jamieho houbová nádivka s piniovými jadérky
Zdroj: Marek Kučera
Jamieho houbová nádivka s piniovými jadérky
Zdroj:
Marek Kučera
Nebyl by to Jamie Oliver, aby nevymyslel i na tohle téma něco zajímavého, a aby se o to také nepodělil. Jeho „kuličková“ nádivka s houbami je prostě božská! Mimo sezonu zkuste třeba směs hlívy a hnědých žampionů, a o prázdninách takhle využijte voňavé hřiby z lesa.
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 200 °C.
-
Ve velké pánvi rozehřejte na středním stupni dostatek olivového oleje. Vsypte cibuli a česnek a smažte asi 10 minut, až zvláční, ale nezabarví se. Vsypte houby a lístky tymiánu. Teplotu zvyšte a houby smažte 5 až 10 minut, až začnou trochu křupavět.
-
Dejte je stranou a ostrouhejte na ně kůru z citronu, dobře osolte a opepřete. Vsypte do mísy a nechte stranou.
-
Když směs vychladne tak, abyste s ní mohli manipulovat, vmíchejte k ní piniová jadérka a strouhanku, pak vejce. Promíchejte a tvarujte kuličky velikosti golfového míčku.
-
Naklaďte je do formy, zakapejte olivovým olejem, vložte do trouby a pečte asi 35 až 40 minut, až budou kuličky krásně zlaté a propečené.
Jamieho houbová nádivka s piniovými jadérky
Zdroj: Marek Kučera
Jamieho houbová nádivka s piniovými jadérky
Zdroj:
Marek Kučera
Rozšiřte svůj repertoár novými recepty na nádivky, které najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: