Jamieho houbová nádivka s piniovými jadérky

Moje hodnocení
2x

Nebyl by to Jamie Oliver, aby nevymyslel i na tohle téma něco zajímavého, a aby se o to také nepodělil. Jeho „kuličková“ nádivka s houbami je prostě božská! Mimo sezonu zkuste třeba směs hlívy a hnědých žampionů, a o prázdninách takhle využijte voňavé hřiby z lesa.

1 porce
90 minut

Suroviny

  • máslo (olivový olej)
  • cibule, nakrájená nadrobno 1 ks
  • česnek, nakrájený na tenké plátky 4 stroužky
  • různé houby, nakrájené nebo natrhané na kousky 500 g
  • několik snítek čerstvého tymiánu
  • citron 1 ks
  • piniová jadérka 1 velká hrst
  • čerstvá strouhanka 2 velké hrsti
  • velké vejce, rozšlehané 1 ks
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Ve velké pánvi rozehřejte na středním stupni dostatek olivového oleje. Vsypte cibuli a česnek a smažte asi 10 minut, až zvláční, ale nezabarví se. Vsypte houby a lístky tymiánu. Teplotu zvyšte a houby smažte 5 až 10 minut, až začnou trochu křupavět.
  3. Dejte je stranou a ostrouhejte na ně kůru z citronu, dobře osolte a opepřete. Vsypte do mísy a nechte stranou.
  4. Když směs vychladne tak, abyste s ní mohli manipulovat, vmíchejte k ní piniová jadérka a strouhanku, pak vejce. Promíchejte a tvarujte kuličky velikosti golfového míčku.
  5. Naklaďte je do formy, zakapejte olivovým olejem, vložte do trouby a pečte asi 35 až 40 minut, až budou kuličky krásně zlaté a propečené.

Rozšiřte svůj repertoár novými recepty na nádivky, které najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty