reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Snídaňová nádivka co dům dal
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Snídaňová nádivka co dům dal

Snídaňová nádivka co dům dal

Hodnoceno: 1x
Staré pečivo? Hurá! Nikoliv zbytek, ale základ k luxusní snídani na způsob slané žemlovky. Delikátní pochoutku můžete snadno přetvořit podle toho, co najdete v lednici. Odměřování na hrnky je přibližné (použijte velký čajový o objemu cca 250 ml), ale tady o úplně přesné váhy nejde.
do 1 hodiny
6 porcí

reklama

Postup

  1. Na velké nepřilnavé pánvi orestujte nakrájenou slaninu, až bude lehce opečená dozlatova. Pokud používáte uzené maso nebo šunku, přilijte dvě lžíce oleje. Nechte stranou zchladnout.
  2. V míse prošlehejte vejce, mléko, sůl, pepř a petržel.
  3. Nakrájenou bagetu vsypte do velkého zipového sáčku nebo mísy. Přilijte vaječnou směs, většinu nastrouhaného sýra (hrstku nechte stranou na posypání) a orestovanou slaninu. Sáček uzavřete a směs důkladně prohněťte, v míse prohněťte a pak mísu přikryjte fólií. Nechte v lednici asi 30 minut, až se vaječná směs nasákne do pečiva, ale můžete ponechat i přes noc.
  4. Troubu předehřejte na 180 °C. Kulatou formu (průměr 25 cm) vymažte důkladně máslem a vlijte připravenou směs. Mírně ji upěchujte a navrch nasypte zbylý nastrouhaný sýr. Formu zakryjte alobalem.
  5. Vložte do trouby a pečte asi 25 minut, poté odstraňte alobal a pečte dalších 15 minut, až bude povrch zlatavý a upečený dokřupava.
  6. Před podáváním nechte nádivku 5 minut odpočívat. Nakrájejte ji na porce a podávejte posypanou nasekanou petrželí.

PRIMA TIP: Nádivku můžete obměnit podle chuti nebo podle stavu zásob v lednici. Místo čedaru lze použít jiný tučný sýr, například madeland, ementál, gruyѐre nebo uzený eidam 45%. Do směsi můžete přidat různé bylinky, opečenou cibuli, na kousky nakrájené chorizo, listový špenát nebo medvědí česnek, mražený hrášek, orestované žampiony…

Snídaňová nádivka co dům dal
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Snídaňová nádivka co dům dal

reklama

Související témata: nádivka , Malá jídla