Najděte si recept
Na co máte chuť?

Velikonoční nádivka
Suroviny
- toustový chléb 250 g
- uzený bůček a "libovější" slanina (2:1) 400 g
- "zelené listí" (kopřivy, špenát, medvědí česnek, pórek, cibulka aj.) 150 g
- menší cibule 1 ks
- máslo 150 g + 10 g
- bílky 6 ks
- žloutky 6 ks
- 30% smetana 400 ml
- sůl, pepř, špetka muškátového oříšku
Postup
- Máslo vyndejte z lednice minimálně dvě hodiny před přípravou. Troubu rozehřejte na 180 °C. Zapékací mísu vymažte máslem.
- Uzené nakrájejte na kostičky. Cibuli nakrájejte najemno a na másle (10 g) ji orestujte, dokud se nerozvoní. Přidejte slaninu a restujte tak, aby cibulka byla osmažená dozlatova.
- Máslo pokojové teploty šlehejte samotné asi 5 – 7 minut, dokud nenabyde na objemu a nezesvětlá. Poté postupně zašlehávejte žloutky a osolte.
- Zelené nasekejte nahrubo velkým nožem.
- Toustový chléb nakrájejte na kostičky a nasucho opražte na pánvi dokřupava. Přesypte je do mísy a zalijte smetanou. Přidejte zelené, muškátový oříšek, pepř, slaninu s cibulkou a svižně promíchejte.Z bílků a špetky soli vyšlehejte sníh, pozor, nešlehejte ho moc dlouho, aby se nevysušil.
- Pomocí stěrky ho opatrně přimíchejte k nádivkové směsi a přendejte do zapékací mísy. Pečte asi 50 minut, dokud není nádivka pevná a pružná na dotek. Nepečte ji zbytečně dlouho, abyste ji nevysušili, měla by být křupavá navrchu a vláčná uvnitř.
- Podávejte samotnou nebo s máslovými bramborami a jarním zeleninovým salátkem.
Cat & Cook kuchařka
70 receptů, kterých se už nikdy nebudete bát!
Do své první kuchařky jsem chtěla zaznamenat především jídla, která miluji. Vybrala jsem pro vás převážně tradiční recepty z celého světa, kterých se lidé často bojí. Odrazovat můžou například hůře dostupné, či neznámé suroviny nebo dlouhý postup. Tomu jsem v kuchařce jednoduše předešla tím, že jsem všechny netradiční suroviny popsala, poradila vám, kde je sehnat, a ty nejsložitější postupy jsem nafotila krok za krokem.
Kuchařka Cat&Cook by vás v neposlední řadě měla naučit základním návykům v kuchyni, jako je například používání vývaru na vaření krémových polévek a omáček nebo využití digitálního teploměru při přípravě mas a různých dezertů. Dále vám ve své knize vysvětluji různé kuchařské názvy a poukazuji na kuchařské náčiní, které by se vám mohlo hodit.
Více info o knize, eshop a spoustu dalších receptů najdete na www.catandcook.cz.