Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Velikonoční vegan nádivka

4 porce
do 1,5 hodiny
Velikonoční vegan nádivka
Velikonoční vegan nádivka Autor: archiv blog.KitchenAid.cz
Jedním z tradičních jídel, které nesmějí chybět na velikonočním stole, je nádivka. Pokud upřednostňujete lépe stravitelná jídla anebo se úplně vyhýbáte živočišným produktům, velikonoční veganská nádivka se bude pro vás ideálním pohoštěním. Dejte si záležet zejména na bylinkách.
Reklama

Článek

Jarní kuřata s pečenými nádivkovými knedlíčky Foto:

20+ receptů na nejlepší nádivky. Tradiční i nevšední, ale vždy výborné!

Nádivka je klasické jídlo, které patří na velikonoční stůl. Mimo období svátků jara je ovšem nádivka oblíbená jako náplň do pečeného kuřete. Má mnoho různých podob, ale...
Reklama

Postup

  1. Do velké mísy dejte nakrájené bagety a zalijte mlékem. Nakrájejte cibulky a pórek a smažte na oleji, až cibule změkne, přidejte papriku a tofu nakrájené na proužky anebo kostky. Osolte, okořeňte, přidejte i červenou uzenou papriku. Zalijte vodou a přidejte rýžovou mouku. Dobře promíchejte, nechte přejít varem a odstavte.
  2. Troubu předehřejte na 190 °C. Formu si vymažte a vysypte. Všechny bylinky umyjte a nasekejte na menší kousky. K namočenému pečivu přidejte cibulovou směs s tofu a také přidejte bylinky, dobře promíchejte a dejte do formy. Pečte cca 1 hodinu.
Reklama

Velikonoční vegan nádivka  Foto: Velikonoční vegan nádivka; foto: archiv blog.KitchenAid.cz

Recept připravila Martina Schmidtová z blogu „Tina je doma“, více receptů najdete na blog.kitchenaid.cz.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama