reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Velikonoční vegan nádivka
Autor: archiv blog.KitchenAid.cz Velikonoční vegan nádivka

Velikonoční vegan nádivka

Hodnoceno: 0x
Jedním z tradičních jídel, které nesmějí chybět na velikonočním stole, je nádivka. Pokud upřednostňujete lépe stravitelná jídla anebo se úplně vyhýbáte živočišným produktům, velikonoční veganská nádivka se bude pro vás ideálním pohoštěním. Dejte si záležet zejména na bylinkách.
do 1,5 hodiny
4 porce

Článek

Jarní kuřata s pečenými nádivkovými knedlíčky Foto:

20+ receptů na nejlepší nádivky. Tradiční i nevšední, ale vždy výborné!

Nádivka je klasické jídlo, které patří na velikonoční stůl. Mimo období svátků jara je ovšem nádivka oblíbená jako náplň do pečeného kuřete. Má mnoho různých podob, ale...

reklama

Postup

  1. Do velké mísy dejte nakrájené bagety a zalijte mlékem. Nakrájejte cibulky a pórek a smažte na oleji, až cibule změkne, přidejte papriku a tofu nakrájené na proužky anebo kostky. Osolte, okořeňte, přidejte i červenou uzenou papriku. Zalijte vodou a přidejte rýžovou mouku. Dobře promíchejte, nechte přejít varem a odstavte.
  2. Troubu předehřejte na 190 °C. Formu si vymažte a vysypte. Všechny bylinky umyjte a nasekejte na menší kousky. K namočenému pečivu přidejte cibulovou směs s tofu a také přidejte bylinky, dobře promíchejte a dejte do formy. Pečte cca 1 hodinu.

Velikonoční vegan nádivka  Foto: Velikonoční vegan nádivka; foto: archiv blog.KitchenAid.cz

Recept připravila Martina Schmidtová z blogu „Tina je doma“, více receptů najdete na blog.kitchenaid.cz.

reklama