Suroviny
- bageta (celozrnné ) 3 ks
- rostlinné mléko asi 400 ml
- tofu (uzené ) 250 g
- červená cibule 1 ks
- pórek (menší ) 1 ks
- šalotka 1 ks
- červená paprika (menší ) 1 ks
- kopřivy (mladé, otrhané lístky) 2 hrsti
- medvědí česnek 1 hrst
- pažitka (podle chuti)
- hladkolistá petržel (podle chuti)
- olej
- uzená paprika (mletá ) 2 lžičky
- voda asi 200 ml
- rýžová mouka 2 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Článek
20+ receptů na nejlepší nádivky. Tradiční i nevšední, ale vždy výborné!
Nádivka je klasické jídlo, které patří na velikonoční stůl. Mimo období svátků jara je ovšem nádivka oblíbená jako náplň do pečeného kuřete. Má mnoho různých podob, ale...
Postup přípravy
- Do velké mísy dejte nakrájené bagety a zalijte mlékem. Nakrájejte cibulky a pórek a smažte na oleji, až cibule změkne, přidejte papriku a tofu nakrájené na proužky anebo kostky. Osolte, okořeňte, přidejte i červenou uzenou papriku. Zalijte vodou a přidejte rýžovou mouku. Dobře promíchejte, nechte přejít varem a odstavte.
- Troubu předehřejte na 190 °C. Formu si vymažte a vysypte. Všechny bylinky umyjte a nasekejte na menší kousky. K namočenému pečivu přidejte cibulovou směs s tofu a také přidejte bylinky, dobře promíchejte a dejte do formy. Pečte cca 1 hodinu.