Suroviny
- žloutek 6 ks
- vejce 4 ks
- banán (zralý) 2 ks
- mletá skořice 1 špetka
- přepuštěné máslo 1 lžička
Dokončení
- džem (domácí) 4 lžičky
- bílý jogurt 4 lžíce
- konopné semínko 4 lžičky
- ořechy (sekané) 1 hrst
- ovoce (čerstvé) 300 g

Postup přípravy
- Vložte žloutky, celá vejce, špetku skořice a zralé banány do mixéru a vše rozmixujte dohladka.
- Rozehřejte na pánvi trochu přepuštěného másla a vlijte na ni připravenou směs.
- Smažte na mírném plameni, dokud omeleta nezíská zlatavou barvu zespodu.
- Opatrně ji otočte a dosmažte i z druhé strany do zezlátnutí.
- Podávejte s domácí marmeládou, trochou bílého jogurtu a čerstvým ovocem. Pro extra křupavý efekt posypte konopnými semínky a nasekanými ořechy.
Připravte klasickou francouzskou omeletu podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Jak na francouzskou omeletu krok za krokem
Inspirujte se i recepty na vaječnou omeletu na slano