Suroviny
- vejce 6 ks
- plnotučné mléko 1,5 lžíce (25 ml)
- hladkolistá petržel (nasekaná) 1 lžíce
- anglický hořčičný prášek špetka
- šunka (pečená šunka nakrájená na kousky) 1 hrst
- čedar (najemno nakrájený ) 1 hrst
- máslo 1 vrchovatá lžíce (20 g)
- mořská sůl
- čerstvě namletý pepř (černý )
Postup přípravy
- Rozklepněte vejce do mísy a pořádně je vyšlehejte. Přidejte mléko, petržel, hořčičný prášek, osolte, opepřete a znovu promíchejte. Vhoďte do směsi šunku a čedar.
- Na pánvi při vyšší teplotě rozehřejte máslo. Na horkou pánev vlijte vaječnou směs, teplotu snižte a nechte ji pomalu péct.
- Když je omeleta na spodní straně už opečená, převraťte ji a pečte dále, než bude hotová z obou stran. Ihned servírujte.