reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Omeleta s pečenou šunkou
Autor: Vejce na 100 způsobů Omeleta s pečenou šunkou

Vaječná omeleta s pečenou šunkou

Hodnoceno: 7x
V jednoduchosti je krása. To přesně platí o této vaječné omeletě. Skvěle v ní zazáří chutná pečená šunka a výrazný sýr.
do 30 minut
2 porce

reklama

Postup

  1. Rozklepněte vejce do mísy a pořádně je vyšlehejte. Přidejte mléko, petržel, hořčičný prášek, osolte, opepřete a znovu promíchejte. Vhoďte do směsi šunku a čedar.
  2. Na pánvi při vyšší teplotě rozehřejte máslo. Na horkou pánev vlijte vaječnou směs, teplotu snižte a nechte ji pomalu péct.
  3. Když je omeleta na spodní straně už opečená, převraťte ji a pečte dále, než bude hotová z obou stran. Ihned servírujte.

PRIMA TIP: Omeleta bude nadýchanější, když oddělíte žloutky od bílků, z bílků ušleháte pevný sníh a ten až poté vmícháte do žloutků. Když omeletu usmažíte moc, nechte ji vychladnout a nakrájejte ji. Kousky smíchejte s majonézou a pažitkou a použijte jako pomazánku na tousty.

Omeleta s pečenou šunkou  Foto: Omeleta s pečenou šunkou , Foto: Vejce na 100 způsobů

Vejce na sto způsobů

Vejce na 100 způsobů Foto:

Vejce jsou nutričně nedocenitelnou součástí jídelníčku a nezáleží přitom na tom, zda je zařadíte do snídaní, salátů, jestli je máte radši vařená nebo je krájíte a připravujete z nich dresink, mícháte je do horké polévky nebo jsou součástí slaných koláčů a frittat. Vejce jsou zdrojem kvalitní bílkoviny. Vaječný žloutek i bílek jsou bohaté na nejrůznější živiny, přitom se nejedná o příliš drahou surovinu.

Tato kniha vám předkládá 100 zajímavých způsobů, jak vejce připravit, aby vás to nikdy nepřestalo nudit a abyste zazářili před nejednou návštěvou. Vejce natvrdo, naměkko, vejce ztracená i míchaná a mnohá další získají díky této publikaci zcela nový rozměr. Naučíte se je kombinovat do nečekaných kombinací, připravovat z nich pokrmy světové kuchyně, a dokonce z nich míchat i lahodné drinky, které uspějí na každém večírku. Vejce jsou neskutečně variabilní surovinou a o tom se díky této knize přesvědčíte i vy.

Vydalo nakladatelství Omega.

reklama

Související témata: vejce , omeleta , šunka , snídaně , Malá jídla