návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Omeleta s kozím sýrem, medvědím česnekem a kerblíkem

1 porce
do 30 minut
Omeleta s kozím sýrem, medvědím česnekem a kerblíkem
Autor: Vejce na 100 způsobů Omeleta s kozím sýrem, medvědím česnekem a kerblíkem
Omeleta je vděčným ranním probuzením, vejce si s jemným kozím sýrem překvapivě dobře rozumí. Pokud dáváte přednost výraznějším chutím, ovčí sýr pecorino může být adekvátní alternativou, kterou ozvláštní čerstvé artyčoky.
Reklama

Zeleninu volte podle sezony, na jaře je vyměňte za zelený chřest, v létě za bylinky či špenát, na podzim za malé kapustičky.

Další recepty s vejci v hlavní roli, najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Jarní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Zažijte dokonalé jarní probuzení s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jarní číslo časopisu prima FRESH je nabité svěžími, zelenými a křupavými recepty, které vám zpříjemní celou jarní sezonu. Nechybí ani inspirace pro ty, co milují sladké!...

Reklama

Postup

  1. Kerblík nebo petržel zbavte tvrdších stonků a nasekejte listy nadrobno. Medvědí česnek nakrájejte podle chuti na proužky.
  2. Vejce smíchejte s vodou, přidejte kerblík a medvědí česnek a prošlehejte. Jemně osolte a opepřete.
  3. Ve velké pánvi rozehřejte při střední teplotě máslo, vlijte vejce s bylinkami a opékejte. Jakmile začne omeleta zlátnout při krajích, pohybem pánve nebo pomocí vařečky přelijte tekutý střed přes opečené okraje. Posypte omeletu sýrem a ještě 1 minutu ji opékejte. Opepřete a podávejte s míchaným salátem.
Reklama

Omeleta s kozím sýrem, medvědím česnekem a kerblíkem  Foto: Omeleta s kozím sýrem, medvědím česnekem a kerblíkem; foto: Vejce na 100 způsobů

Vejce na sto způsobů

Vejce na 100 způsobů Foto:

Vejce jsou nutričně nedocenitelnou součástí jídelníčku a nezáleží přitom na tom, zda je zařadíte do snídaní, salátů, jestli je máte radši vařená nebo je krájíte a připravujete z nich dresink, mícháte je do horké polévky nebo jsou součástí slaných koláčů a frittat. Vejce jsou zdrojem kvalitní bílkoviny. Vaječný žloutek i bílek jsou bohaté na nejrůznější živiny, přitom se nejedná o příliš drahou surovinu.

Tato kniha vám předkládá 100 zajímavých způsobů, jak vejce připravit, aby vás to nikdy nepřestalo nudit a abyste zazářili před nejednou návštěvou. Vejce natvrdo, naměkko, vejce ztracená i míchaná a mnohá další získají díky této publikaci zcela nový rozměr. Naučíte se je kombinovat do nečekaných kombinací, připravovat z nich pokrmy světové kuchyně, a dokonce z nich míchat i lahodné drinky, které uspějí na každém večírku. Vejce jsou neskutečně variabilní surovinou a o tom se díky této knize přesvědčíte i vy.

Vydalo nakladatelství Omega.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama