Suroviny
- kerblík (čerstvý nebo hladkolistá petržel) 1 hrst
- medvědí česnek (nebo čerstvá pažitka) 2 listy
- vejce 3 ks
- voda 1 lžíce
- máslo 1 lžíce
- kozí sýr (rozdrobený ) 15 g
- listový salát (míchaný listový salát k podávání)
- mořská sůl
- čerstvě namletý pepř
Zeleninu volte podle sezony, na jaře je vyměňte za zelený chřest, v létě za bylinky či špenát, na podzim za malé kapustičky.
Další recepty s vejci v hlavní roli, najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH:
Článek
Zažijte dokonalé jarní probuzení s novým číslem časopisu Prima FRESH!
Jarní číslo časopisu prima FRESH je nabité svěžími, zelenými a křupavými recepty, které vám zpříjemní celou jarní sezonu. Nechybí ani inspirace pro ty, co milují sladké!...
Postup přípravy
- Kerblík nebo petržel zbavte tvrdších stonků a nasekejte listy nadrobno. Medvědí česnek nakrájejte podle chuti na proužky.
- Vejce smíchejte s vodou, přidejte kerblík a medvědí česnek a prošlehejte. Jemně osolte a opepřete.
- Ve velké pánvi rozehřejte při střední teplotě máslo, vlijte vejce s bylinkami a opékejte. Jakmile začne omeleta zlátnout při krajích, pohybem pánve nebo pomocí vařečky přelijte tekutý střed přes opečené okraje. Posypte omeletu sýrem a ještě 1 minutu ji opékejte. Opepřete a podávejte s míchaným salátem.