reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Omeleta s kozím sýrem, medvědím česnekem a kerblíkem
Autor: Vejce na 100 způsobů Omeleta s kozím sýrem, medvědím česnekem a kerblíkem

Omeleta s kozím sýrem, medvědím česnekem a kerblíkem

Hodnoceno: 0x
Omeleta je vděčným ranním probuzením, vejce si s jemným kozím sýrem překvapivě dobře rozumí. Pokud dáváte přednost výraznějším chutím, ovčí sýr pecorino může být adekvátní alternativou, kterou ozvláštní čerstvé artyčoky.
do 30 minut
1 porce

reklama

Zeleninu volte podle sezony, na jaře je vyměňte za zelený chřest, v létě za bylinky či špenát, na podzim za malé kapustičky.

Další recepty s vejci v hlavní roli, najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Jarní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Zažijte dokonalé jarní probuzení s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jarní číslo časopisu prima FRESH je nabité svěžími, zelenými a křupavými recepty, které vám zpříjemní celou jarní sezonu. Nechybí ani inspirace pro ty, co milují sladké!...

reklama

reklama

Postup

  1. Kerblík nebo petržel zbavte tvrdších stonků a nasekejte listy nadrobno. Medvědí česnek nakrájejte podle chuti na proužky.
  2. Vejce smíchejte s vodou, přidejte kerblík a medvědí česnek a prošlehejte. Jemně osolte a opepřete.
  3. Ve velké pánvi rozehřejte při střední teplotě máslo, vlijte vejce s bylinkami a opékejte. Jakmile začne omeleta zlátnout při krajích, pohybem pánve nebo pomocí vařečky přelijte tekutý střed přes opečené okraje. Posypte omeletu sýrem a ještě 1 minutu ji opékejte. Opepřete a podávejte s míchaným salátem.

Omeleta s kozím sýrem, medvědím česnekem a kerblíkem  Foto: Omeleta s kozím sýrem, medvědím česnekem a kerblíkem; foto: Vejce na 100 způsobů

Vejce na sto způsobů

Vejce na 100 způsobů Foto:

Vejce jsou nutričně nedocenitelnou součástí jídelníčku a nezáleží přitom na tom, zda je zařadíte do snídaní, salátů, jestli je máte radši vařená nebo je krájíte a připravujete z nich dresink, mícháte je do horké polévky nebo jsou součástí slaných koláčů a frittat. Vejce jsou zdrojem kvalitní bílkoviny. Vaječný žloutek i bílek jsou bohaté na nejrůznější živiny, přitom se nejedná o příliš drahou surovinu.

Tato kniha vám předkládá 100 zajímavých způsobů, jak vejce připravit, aby vás to nikdy nepřestalo nudit a abyste zazářili před nejednou návštěvou. Vejce natvrdo, naměkko, vejce ztracená i míchaná a mnohá další získají díky této publikaci zcela nový rozměr. Naučíte se je kombinovat do nečekaných kombinací, připravovat z nich pokrmy světové kuchyně, a dokonce z nich míchat i lahodné drinky, které uspějí na každém večírku. Vejce jsou neskutečně variabilní surovinou a o tom se díky této knize přesvědčíte i vy.

Vydalo nakladatelství Omega.

reklama

reklama