Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Slovenská omeleta se slaninou

2 porce
do 30 minut
Slovenská omeleta se slaninou
Slovenská omeleta se slaninou Autor: Zelenina moje láska
Tip na rychlou večeři? Vyzkoušejte slovenskou omeletu se slaninou. Příprava je rychlá a výsledek velmi uspokojivý :) Ideálně doplňte jednoduchým listovým salátkem.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Ve větší pánvi rozehřejte olivový olej s máslem, přidejte plátky brambor a za občasného prohození je opékejte, dokud nemají zlatavou barvu. Postupně přidávejte slaninu a šalotku, ochuťte solí a pepřem a pokračujte v opékání ještě asi 10 minut.
  2. Mezitím rozšlehejte v míse vejce s nasekaným česnekem, lístky čerstvé majoránky, solí a pepřem. Kdo má rád pikantní chuť, může v této fázi přidat ještě nadrobno nasekanou chilli papričku.
  3. Směs nalijte na opečené brambory se slaninou a šalotkou a pánev dejte na dalších 10 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Omeletu překlopte na talíř a podávejte s domácí nakládanou zeleninou, například s beraními rohy, okurkami nebo dalšími specialitami.
Reklama

Zelenina moje láskaZELENINA, MOJE LÁSKA

Marcel Ihnačák

V nové kuchařce šéfkuchaře Marcela Ihnačáka se spolu s ním zamilujete do zeleniny.

Kapitoly věnované jejím jednotlivým druhům přesvědčí i ty nejzarytější odpůrce zeleniny, aby ochutnali nádherné výtvory z cukety, lilku, chřestu, fazolek, rajčat, papriky nebo brokolice. Nechybí ani slovenská (a vlastně i česká) klasika jako zelí a brambory, které Marcel Ihnačák představuje netradičním, zato inspirativním způsobem.

Zkrátka nepřijdou ani milovníci masa, ryb a plodů moře.

Bonusem jsou čtyři kapitoly věnované ovoci – s návody, jak ho lze připravit nasladko i naslano.

Recepty doplňují Marcelovy tipy, triky a komentáře, které vám pomůžou zorientovat se na trhu či v obchodě nebo ulehčí vaření díky novým způsobům přípravy.

Vydalo nakladatelství Slovart, www.slovart.cz

 

A zde další recepty na skvělé omelety:

Recept

Omeleta s chorizem

Vaječná omeleta s chorizem

Vydatná snídaně v podobě lehce pikantní omelety je ideální pro líná víkendová rána. Až tuhle laskominu od Zdeňka Pohlreicha ochutnáte, budete si ji možná dělat i k večeři. ...

Recept

Bramborová omeleta s chorizem  Foto: JamieOliver.com

Bramborová omeleta s chorizem a petrželovým salátem podle Jamieho

Tato omeleta je něco mezi španělskou tortillou a italskou frittatou. Ze Španělska jsem si vypůjčil chorizo a brambory, z Itálie zase dokončení omelety zapečením v troubě, ...

Recept

Frittata s hráškem Foto: isifa.com

Frittata s hráškem, mátou a kozím sýrem

Frittata (vaječná omeleta) je vždy dobrá volba, když potřebujete v rychlosti připravit jídlo. Hodí se jako sytá víkendová snídaně nebo lehká večeře kdykoli.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama