Najděte si recept
Na co máte chuť?

Sedlácká omeleta
Článek
18 super receptů na vaječné frittaty k snídani i k večeři
Suroviny (2 porce)
- Olivový olej 1 lžíce
- středně velké vařené brambory 2 ks
- prosciutto 4 plátky
- čerstvý špenát 1/2 hrsti
- menší rajčata 2 ks
- Vejce 3 ks
- menší červená cibule 1/2 ks
- čerstvá pažitka
- Sůl
Postup
- Na střední pánvi rozehřejte olej. Brambory nakrájejte na plátky silné 5 mm a opečte je z jedné strany dozlatova. Jakmile jsou z jedné strany hotové, vidličkou je obraťte a přidejte mezi ně plátky prosciutta, špenát a rajčata pokrájená na poloviny. Lehce osolte.
- Vejce rozšlehejte, osolte a zalijte jimi obsah pánve. Cibuli nakrájejte na plátky a přidejte na vejce. Opékejte, dokud nebudou vejce hotová. Před servírováním je posypte nasekanou pažitkou.
Sedlácká omeleta; foto: Kitchen Story
KITCHEN STORY
… aneb manželé v kuchyni!
Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…
Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.