Suroviny
- olivový olej 1 lžíce
- vařené brambory (středně velké ) 2 ks
- prosciutto crudo 4 plátky
- špenát (čerstvý ) 1/2 hrsti
- rajčata (menší ) 2 ks
- vejce 3 ks
- červená cibule (menší ) 1/2 ks
- pažitka (čerstvá )
- sůl
Článek
18 super receptů na vaječné frittaty k snídani i k večeři
Frittata je báječný vynález! Zapečená vaječná omeleta, do které můžete přidat spoustu dalších ingrediencí, je skvělá nejen jako víkendová snídaně, ale hlavně je to báječná...
Postup přípravy
- Na střední pánvi rozehřejte olej. Brambory nakrájejte na plátky silné 5 mm a opečte je z jedné strany dozlatova. Jakmile jsou z jedné strany hotové, vidličkou je obraťte a přidejte mezi ně plátky prosciutta, špenát a rajčata pokrájená na poloviny. Lehce osolte.
- Vejce rozšlehejte, osolte a zalijte jimi obsah pánve. Cibuli nakrájejte na plátky a přidejte na vejce. Opékejte, dokud nebudou vejce hotová. Před servírováním je posypte nasekanou pažitkou.