Suroviny
- olivový olej 6 lžic
- paprika (červené a žluté) 900 g
- česnek 3 stroužky
- bílý vinný ocet 2 lžíce
- vejce 12 ks
- sůl
- pepř (čerstvě umletý)
Postup přípravy
- V 25cm pánvi rozehřejte 5 lžic oleje a osmahněte v něm plátky papriky. Občas promíchejte a smažte (asi 10 minut), dokud paprika nezačne na okrajích karamelizovat. Přidejte česnek nakrájený na plátky a opatrně ho osmahněte. Dejte pozor, aby se nepřipálil. Přidejte ocet a míchejte, dokud se neodpaří. Stáhněte z hořáku, papriky nechte v pánvi.
- V misce našlehejte vejce a ochuťte je solí a pepřem.
- Pánev vraťte na hořák, přidejte zbývající olej a do pánve nalijte rozšlehaná vejce. Smažte a opatrně míchejte vařečkou (asi 5 minut), dokud omeleta zespodu neztuhne. Pomocí mělkého talíře nebo pokličky ji otočte. Omeletu vraťte zpět do pánve, tuhou stranou vzhůru. Smažte ještě 5 minut, dokud omeleta nezhnědne i z druhé strany. Nakrájejte ji na výseče a podávejte se salátem, teplou nebo studenou.